Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

DUZS: Ravnatelj Lozančić u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

09.07.2018.


S ciljem daljnjeg razvijanja suradnje na području sustava civilne zaštite te razgovora na temu spremnosti sustava za protupožarnu i turističku sezonu, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić sa suradnicima  sastao se 2. srpnja 2018. sa županom Dubrovačko – neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem.

 

 

Župan Dobroslavić naglasio je da se sustav civilne zaštite na razini županije intenzivno  priprema te  su poduzete sve potrebne mjere i aktivnosti  kako bi ovu sezonu dočekali što spremniji. Tako su, uz brojne pripremno – informativne sastanke  s predstavnicima županije, gradova i općina te drugih subjekata s tematikom sigurnosti turista i zaštite od požara, održavane i terensko – pokazne vježbe prvenstveno vatrogasne tematike te na temu poplava. Župan je ujedno potpisao i Ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2018. godine s gradovima i općinama, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije i nadležnim Domovima zdravlja.

 

 

Uz temu spremnosti, na sastanku se razgovaralo i o budućem konceptu razvoja sustava civilne zaštite na državnoj i lokalnoj razini, pri čemu je ravnatelj Lozančić istaknuo potrebu dodatnog jačanja uloge lokalne zajednice, prvenstveno kroz ulaganje u preventivu.

 

 

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Joško Cebalo i pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Ana Miličić.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja