Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Turistička i ugostiteljska škola imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti

23.07.2018.


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik imenovana je danas odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru „turizam i ugostiteljstvo“.

 

 

Veliki je to uspjeh za našu Županiju koja je kao osnivač ustanova za strukovno obrazovanje, a u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, Turističkom i ugostiteljskom školom i Gradom Dubrovnikom, na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanje, kao budući regionalni centar kompetentnosti, kandidirala Turističku i ugostiteljsku školu.

 

 

Kandidaturi je priložen Razvojni plan u kojem je Županija dokazala spremnost i potencijale osnivača za potporu osnivanju i održivom upravljanju budućim Regionalnim centrom kompetentnosti. Prilikom prijave potpisani su ugovori o suradnji sa ostalim županijskim školama za strukovno obrazovanje, sa svim visokim učilištima koja imaju stručne studije komplementarne programu budućeg RCK, strukovnim komorama, te predstavnicima većine hotelskih kuća koje djeluju na području Županije, a potpisani su i međunarodni ugovori o suradnji, među kojima se ističe onaj s Baskijskim kulinaskim centrom koji je najznačajnija institucija ovog tipa na globalnoj razini.

 

 

Misija Regionalnog centra kompetentnosti je biti mjesto izvrsnosti i unapređenja kvalitete strukovnog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo i osiguravanja fleksibilnog cjeloživotnog obrazovanja kroz istraživanje i razvoj suvremenih kurikuluma i inovativnih modela učenja, osposobljavanje nastavnika, predavača i mentora te poticanje partnerstva s poslodavcima, javnim sektorom, socijalnim partnerima kao i visokokvalitetna infrastruktura, a sve s ciljom kako bi se odgovorilo na potrebe tržišta za educiranom, osposobljenom i specijaliziranom radnom snagom.

 

 

Imenovanje Turističke i ugostiteljske škole jednim od 25 regionalnih centara kompetentnosti u Hrvatskoj svojevrsna je ulaznica u dva EU fonda i to onih za opremanje, osuvremenjivanje i razvoj regionalnih centara. U Županiji su predviđena ulaganja na tri lokacije i to u prostoru postojeće zgrade Turističke i ugostiteljske škole, u prostor u vlasništvu TUŠ unutar gradskih zidina (Garište), te u prostor Vile Čingrija. Sredstva, u iznosu oko milijardu kuna, osigurana su u operativnim programima “Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020” i “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020”, a natječaji bi se prema najavama iz Ministarstva trebali raspisati već u rujnu.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja