Srijeda, 12. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

MLINI: Zabrana prometovanja autima dalje od Gusara

30.07.2018.


Članovi Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka izmijenili su zaključak kojim se zabranjuje promet motornim vozilima u naselju Mlini, na Šetalištu Marka Marojice. Više o onome što se mijenja na sjednici je rekao zamjenik načelnika Mirko Maslać.

 

 

- Svake godine je na snazi zaključak uz koji se od 1. lipnja do 30. rujna u naseljima Mlini i Srebreno ograničava promet motornim vozilima. Ali, ovim putem predlažemo izmjenu zaključka zbog nastalih gužvi kod plivališta Gusara. Naime, dosadašnja zabrana je išla od mula u Srebrenom do depadansa Studenac i Ulice Tupine. Zbog nemogućnosti prolaza, zabrana će sad ići sve do plivališta Gusara. - rekao je Maslać.

 

 

Zabrana ne vrijedi za vozila hitne pomoće, vatrogasce, policiju, taksiste, vozila HGSS-a, itd. Pak, od 6 do 9 sati ujutro moći će prometovati vozila u svrhu odvoza otpada, dopremanja robe za butige i restorane, dopremu plina, itd. Govorio je o ovoj temi i općinski načelnik Silvio Nardelli.

 

 

- Na neki način ovo su vatrogasne mjere. Iduće godine uvest ćemo jedan drugačiji režim prometa u Mlinima, a uz izgradnju kružnog toka kod Gusara i s rampom na ulazu u Mline. Sva parkirna mjesta su u privatnom vlasništvu ili pod koncesijom. Nema potrebe da itko drugi tko nema dozvolu ulazi od Gusara dalje. Automobili su tu parkirani i praktički je nemoguće proći ljudima tim područjem, tako da planiramo navedeno rješenje za Mline. Sami stanovnici su bili protiv rješenja, ali prošlu zimu su samoinicijativno podržali ideju, odnosno predali su jedan dopis Općini sa svojim potpisima upravo kako bi podržali ovu ideju. - rekao je Nardelli.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja