Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nardelli u Mostaru na razgovorima o vodoopskrbi i odvodnji Ivanice

01.10.2018.


U Mostaru je održan sastanak dužnosnika iz dvije susjedne županije, Dubrovačko-neretvanske i Hercegovačko-neretvanske, a na dnevnom redu bili su zajednički problemi, suradnja jedinica lokalne samouprave s obje strane veoma dugačke granice. Na sastanku je utvrđeno da je rješenje vodoopskrbe i odvodnje Ivanice nužno, kao i da je potrebno razumijevanje i pomoć s hrvatske strane te da se oba dijela projekta moraju provoditi istodobno.

 


 

 

 

 

Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli, te saborski zastupnik Branko Bačić i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. S bosanskohercegovačke strane bili su

predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, te načelnici općina Ravno, Neum, Čapljina i Stolac Čitluk, redom Andrija Šimunović, Živko Matuško, Smiljan Vidić  Stjepan Bošković i Marin Radišić.

 

 

 


Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji te konkretno o pitanjima sustava vodoopskrbe i odvodnje pograničnih mjesta, poglavito područja Ivanice i Metkovića, ali i o prometnoj povezanosti, unapređenju infrastrukture graničnih prijelaza i otvaranju malograničnih prijelaza radi lakše komunikacije pograničnog stanovništva te o IPA prekograničnim projektima.
 

 


Sastanak je osobito značajan za Općinu Ravno jer su između ostalih pitanja dogovorena rješenja za pitanje vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda s Ivanice, što je projekt od strateškog značaja i za Dubrovnik zbog zaštite izvorišta Omble.

 


 

Potvrđena je pomoć Općini Neum za popravak cjevovoda, što je veoma bitno za očuvanje čistoće Malostonskog zaljeva, kao i početak projekta gradnje nasipa za obranu od poplava na desnoj obali Neretve, u Općini Čapljina. Dogovoreni su koraci u rješavanje pitanja izvorišta u Doljanima s kojeg se Metković opskrbljuje pitkom vodom i s time povezanog problema odlagališta otpada. Dogovoren je sljedeći sastanak u Dubrovniku na kojem će se uz ostalo govoriti i o utjecajima projekta Gornji horizonti na vode i ukupan okoliš u dvije županije. Suradnja između županija je odlična, na čemu je župan Dobroslavić zahvalio kolegi Hercegu, gradonačelniku Bešliću i čelnicima općina: Ravno, Stolac, Neum i Čapljina., kao i gradonačelnicima i načelnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 


Koordinacijski sastanci ove prirode priređivat će se redovito, a idući se očekuje već za kroz  mjeseca.

 

 

Vezane vijesti

U suradnji s Hrvatskim vodama dovest će se vodovodna i kanalizacijska mreža na Ivanicu kako bi se zaštitilo izvorište Omble

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja