Srijeda, 12. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Svečano obilježena deseta obljetnica rada Sveučilišta u Dubrovniku

01.10.2013.


Sveučilište u Dubrovniku obilježilo je desetu obljetnicu rada 1. listopada 2013. svečanom proslavom u središnjoj zgradi u prostoru budućeg Sveučilišnog kampusa.

Uvodno su nazočne pozdravili rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku Dinko Franotović, predsjednik Rektorskog zbora visokih učilišta Republike Hrvatske prof. dr. sc. Alfio Barbieri, generalni vikar Dubrovačke biskupije don. Petar Palić, gradonačelnik Grada Dubrovnika mr. sc. Andro Vlahušić, župan dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić. Pozdravnim govorima laureati i uzvanici čestitali su Sveučilištu 10. obljetnicu, istaknuli njegovu važnost za lokalnu, regionalnu ali i nacionalnu zajednicu te zaželjeli puno uspjeha u budućem radu.

Odlukom Senata Sveučilišta u Dubrovniku, donesenom na 105. sjednici, održanoj 23. rujna 2013., u prigodi obilježavanja desete obljetnice rada Sveučilišta u Dubrovniku, za osobit doprinos osnivanju i razvitku Sveučilišta, dodijelile su se zahvalnice.

Prof. dr. sc. Mateo Milković, koji je bio rektor Sveučilišta u Dubrovniku od 2003. do 2012. godine, primio je Zahvalnicu za osobit doprinos osnivanju i razvitku Sveučilišta, odlukom Senata Sveučilišta u Dubrovniku.

Na svečanoj proslavi uručile su se i Zahvalnice studentima koji su svojim postignućima promicali ugled Sveučilišta u Dubrovniku. Klapa Kaše Zahvalnicu je dobila za velik broj nagrada i priznanja na prestižnim festivalima klapa tijekom proteklih godina, a preuzeo je Vicko Dragojević, voditelj Klape. Lukša Jakobušić i Marjan Žitnik Zahvalnicu su dobili za ostvarene mnoge hrvatske i međunarodne poslovne uspjehe, među kojima je i razvoj mobilne aplikacije Listenapp, koja je u vrlo kratkom vremenu postala veliki hit među korisnicima. Zahvalnice će se uručiti i studentima koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati proslavi: Mihovilu Španji i Maru Jokoviću. Mihovilu Španji, plivaču i studentu diplomskog studija Odnosi s javnostima, za ostvarene velike sportske uspjehe, svjetske rekorde i brojne medalje, među kojima je i nedavno osvojena brončana medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. Maru Jokoviću, vaterpolistu i studentu diplomskog studija Poslovna ekonomija, za ostvarene brojne sportske uspjehe s Vaterpolskim klubom Jugom i Hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom, među kojima je i nedavno osvojena zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Ovom prigodom dodijeljene su i Rektorove nagrade najboljim studentima na Sveučilištu u Dubrovniku u akademskoj 2012./2013. godini.Rektorove nagrade dobili su:Matko Klinac, za najbolji uspjeh na Pomorskom odjelu, s prosječnom ocjenom 4,47 na preddiplomskom studiju Pomorske tehnologije jahta i marina, Toni Besjedica, za najbolji uspjeh na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo, s prosječnom ocjenom 5,0 na diplomskom studiju Poslovno računarstvo, Marsej Markovski, za najbolji uspjeh na Odjelu za akvakulturu s prosječnom ocjenom 4,02 na preddiplomskom studiju Akvakultura, Katarina Kostanić, za najbolji uspjeh na Odjelu za komunikologiju s prosječnom ocjenom 4,87 na diplomskom studiju Odnosi s javnostima, Danijela Erak, za najbolji uspjeh na Odjelu za umjetnost i restauraciju s prosječnom ocjenom 4,77 na studiju Restauracija i konzervacija, smjer tekstil. Rektorovu nagradu dobio je i  Bartul Jambrošić, koji nije prisustvovao svečanosti proslave obljetnice, za najbolji uspjeh na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju s prosječnom ocjenom 4,25 na preddiplomskom studiju Poslovna ekonomija, smjer Turizam.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Klapa Kaše, ansambl Plazarius, te Glorija Šoletić i Sebastijan Vukosavić.

 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja