Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
DubrovaĆØki kapetan na nasukanom brodu u Kanadi, posadi nestaje hrane - Župskiportal.hr - Novi župski šir

Subota, 26. svibnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

DubrovaĆØki kapetan na nasukanom brodu u Kanadi, posadi nestaje hrane

15.12.2013.


DubrovĆØanin Pero MetkoviƦ kapetan je egipatskog teretnog broda Navi Winds koji se nasukao u Placentiji u Argentini. 

 

IstiĆØuƦi kako je sreƦa što su posada i on preživjeli veliko nevrijeme, kapetan MetkoviƦ u izjavi za kanadski CBC je rekao kako se radilo se o velikim valovima koji su dosezali visinu i do 17 metara, a voda je poplavila i strojarnicu.

 

Tada se, kaže, odluĆØio s ošteƦenim brodom vratiti u Argentiu, kanadsku luku iz koje su s teretom krenuli put Turske. , a brod se nasukao Placentiji.

- Plovim ĆØitav život, ali nikada u životu nisam vidio takvo nevrijeme. Posada mi je rekla da se radilo o valovima visine od 17 metara. Nisam siguran, ne mogu izmjeriti visinu valova. Ali bili su užasni., izjavio je MetkoviƦ.

 

Posada koja broji 11 ĆØlanova iz GrĆØke, Hrvatske i Slovenije Å¾ivi trenutno na brodu, a prema pisanjima mnogih kanadskih medija poĆØinje im nestajati hrane, a ima i bolesnih. 

 

ZahvaljujuƦi pomoƦi Crvenog križa i predstavnika MeĆ°unarodnog pomorskog sindikata (ITF) uspjeli su osigurati hranu, 200 litara vode u bocama, zimske jakne i nešto termalnih pokrivaĆØa. Lokalne pekarnice donijele su im kruh i mlijeko. 

 

MetkoviƦ je naglasio kako je imao problema pri stupanju u kontakt s vlasnikom Navi Winda, a egipatski vlasnik je poruĆØio kako Ʀe sljedeƦeg tjedna doƦi u Kanadu i riješiti stvari.

 

Kapetan MetkoviƦ inaĆØe, ima zanimljive hobije, pa je široj dubrovaĆØkoj javnosti poznat i po istraživanjima prema kojima su brdo Petka, te uzvisine od Montovjerne do Babina Kuka piramide koje su gradili Iliri.


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najčitanije (7 dana)

Å USTAR S NARDELLIJEM: I dalje Ʀemo poticati obnovu turistiĆØkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ĆØs AnĆ°ela ƆesiƦ, Petar Ivelja i Marijo BaroviƦ


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetkovię, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačięe kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeęi naše stranice slažete se s korištenjem kolačięa. Pročitajte više: Uvjeti korištenja