Srijeda, 17. siječnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Dubrovački kapetan na nasukanom brodu u Kanadi, posadi nestaje hrane

15.12.2013.


Dubrovčanin Pero Metković kapetan je egipatskog teretnog broda Navi Winds koji se nasukao u Placentiji u Argentini. 

 

Ističući kako je sreća što su posada i on preživjeli veliko nevrijeme, kapetan Metković u izjavi za kanadski CBC je rekao kako se radilo se o velikim valovima koji su dosezali visinu i do 17 metara, a voda je poplavila i strojarnicu.

 

Tada se, kaže, odlučio s oštećenim brodom vratiti u Argentiu, kanadsku luku iz koje su s teretom krenuli put Turske. , a brod se nasukao Placentiji.

- Plovim čitav život, ali nikada u životu nisam vidio takvo nevrijeme. Posada mi je rekla da se radilo o valovima visine od 17 metara. Nisam siguran, ne mogu izmjeriti visinu valova. Ali bili su užasni., izjavio je Metković.

 

Posada koja broji 11 članova iz Grčke, Hrvatske i Slovenije živi trenutno na brodu, a prema pisanjima mnogih kanadskih medija počinje im nestajati hrane, a ima i bolesnih. 

 

Zahvaljujući pomoći Crvenog križa i predstavnika Međunarodnog pomorskog sindikata (ITF) uspjeli su osigurati hranu, 200 litara vode u bocama, zimske jakne i nešto termalnih pokrivača. Lokalne pekarnice donijele su im kruh i mlijeko. 

 

Metković je naglasio kako je imao problema pri stupanju u kontakt s vlasnikom Navi Winda, a egipatski vlasnik je poručio kako će sljedećeg tjedna doći u Kanadu i riješiti stvari.

 

Kapetan Metković inače, ima zanimljive hobije, pa je široj dubrovačkoj javnosti poznat i po istraživanjima prema kojima su brdo Petka, te uzvisine od Montovjerne do Babina Kuka piramide koje su gradili Iliri.

Najčitanije (7 dana)

Tko iz Župe želi taksirati neka se javi na natječaj
Na Prevlaci uskoro kreće projekt muzeja Austro-ugarske mornarice i akvarij
OČEKIVANO DESETLJEĆIMA: Radovi na ulazu u Cavtat u punom intenzitetu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja