Srijeda, 22. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

DUBROVAČKE KNJIŽNICE: Akcija darivanja dječjih knjiga i slikovnica

31.01.2019.


Dubrovačke knjižnice i ove godine sudjeluju u Međunarodnom danu darivanja knjiga koji se obilježava  14. veljače u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”. U sklopu toga odvija se i akcija pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.  

 

 

Riječ je o volonterskom projektu kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. Prilikom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!

 

 

Ovom akcijom prikupljaju se slikovnice i knjige za djecu, a svi koji su u mogućnosti mogu donijeti knjige u najbližu knjižnicu u ogranku (Cavtat, Gruž, Lapad, Mokošica, Montovjerna, Grad), poručuju iz Dubrovačkih knjižnica.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja