Srijeda, 12. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župi je potreban Dom umirovljenika

15.02.2019.


Općinski načelnik Silvio Nardelli održao je radni sastanak s predsjednikom Udruge umirovljenika Župe dubrovačke Jakovom Rašicom. Na osnivačkoj skupštini umirovljenika Hrvatske u zgradi Blagajne na kojoj je nazočio i načelnik Nardelli,  Rašica izabran je za novog predsjednika na kojoj se izjasnio kao domoljub, vjernik, katolik i Hrvat.


 

Na radnom sastanku s načenikom Nardellijem, informirao se o nizu stvari, a najviše po pitanju programa koje se tiču osoba starije životne dobi, istaknuvši i jako dobru suradnju s Maticom umirovljenika Župe dubrovačke.


 

Načelnik Nardelli i suradnici detaljno su ga upoznali o socijalnom programu Općine Župa dubrovačka koji se provodi već dugi niz godina. Osobama starije životne dobi omogućene su brojne pogodnosti u vidu financijskih pomoći kroz novčane naknade na niske mirovine. Sve osobe s područja Župe koje imaju mirovinu manju od 1500 kuna na godišnjoj razini primaju naknadu od 1.800,00 kuna, a osobe čija mirovina ne prelazi 1800,00 kuna primaju 1.200,00 kuna godišnje, dok osobe starije od 65 godine, bez evidentiranih primanja imaju pravo na stalnu novčanu naknadu u iznosu od 2.400,00 kuna na godišnjoj razini. Sve osobe starije od 65 godina imaju pravo na subvencionirane troškove prijevoza, ovisno o visini primanja, Općina Župa dubrovačka subvencionira pokaznu kartu u cijelosti ili u iznosu od 50%. Također, u slučaju liječenja zloćudnih bolesti kao i nepredviđenih financijskih situacija u kojima se kućanstvo nađe, Općina pomaže u vidu jednokratnih novčanih pomoći.


 

Nardelli i Rašica složili su se kako je izgradnja doma za starije i nemoćne osobe na području Župe nužno potrebna te kako će Općina učiniti sve kako bi se čim prije krenulo s realizacijom započetog projekta.  

Nadalje se Rašica informirao o radovima o trenutnim radovima na području Groblja Dubac i o samom načinu kupnje budućih grobnih mjesta. Kako bi se ljudima omogućilo rješenje i tog problema, kupnja će se moći realizirati kreditnim linijama preko poslovnih banaka, a prosječna cijena grobnice iznosila bi okvirno oko 60.000,00 kuna.

Rašica se zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji i trudu Općine u olakšanju svakodnevice osoba starije životne dobi te izrazio svoju političku podršku načelniku Nardelliju.   

 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja