Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

PROMOCIJA KNJIGE: Sasvim (ne)obične priče za djecu, ali i odrasle

05.03.2019.


Predstavljanje knjige “Sasvim (ne)obične priče” Jelice Gjenero održalo se 5.ožujka u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Uz autoricu knjigu su predstavili Tajana Martić i Lukrecija Ujdur Pavlović. Knjiga je u izdanju Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa ”Slagalica”.

 

Radi se o 14. autoričinoj knjizi koja se sastoji od osam priča pisanih jednostavnim jezikom. Djelo nije isključivo zabavnog, već i povijesno-edukativnog karaktera, s bajkovitim elementima. Uočljiva je očaranost kulturno-povijesnim bogatstvom našeg zavičaja. Referirajući se na slavnu izreku kako ''najveći čovjek uvijek ostaje dijete'', predstavljači su odlučili putem Jeličinih uspomena to dijete u sebi večeras i pronaći.

 

- Priče u slikovnici isprepletene su maštom, snovima, ali i stvarnošću. Kroz cijelo djelo osjeća se ljubav kao vječita inspiracija i to naročito prema djeci, njenoj, ali i onoj u učionicama, crkvi, na ulici, koje krije u svom srcu, svatko na svoj način, ta mala carstva u kojim ona nepogrešivo i hrabro vladaju. Nekima je teško prići jer i djecu muče razni problemi, nerijetko neshvatljivi svijetu odraslih. Autorica ih razumije, traži rješenja, podupire, motivira i daje vjetar u leđa – istaknula je Ujdur Pavlović.

 

Martić je spomenula kako je ''djetinjstvo spavanje razuma'' i kako je u prvom čitanju knjige ''pustila  razum da je ne ometa'' te se pretvorila u jedno dijete.

 

- U drugom čitanju krenula sam razumski od samog naslova. Sasvim obične ili neobične priče svakome ostavljam na razmatranje, jer su ovo priče koje svi imamo u  djetinjstvu i koje smo maštom pretvorili u neobične – rekla je Martić.

 

Gjenero se zahvalila svima koji su pomogli u realizaciji ove knjige.

 

Za ilustracije je zaslužna Sandra Sekulić, Ivan Cikatić je uglazbio dijelove priča koji su napisani u stihu i popratio priče pjesmom i glazbom, a učenici Osnovnih škola Lapad, Župe dubrovačke i Umjetničke škole Luke Sorkočevića sudjelovali su igrokazom, recitacijama i glazbenim nastupom.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja