Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

SKUPŠTINA TZ DNŽ Porast dolazaka i noćenja obilježili 2018. godinu

20.03.2019.


U srijedu je održana 2. redovna sjednica Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, na kojoj je usvojeno Izvješće o radu za 2018. godinu.

 

 

Prema riječima direktora Turističke zajednice Županije Vladimira Bakića, tijekom 2018. godine je na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno 2.063.973 dolazaka i 8.661.658 noćenja, što je u odnosu na godinu ranije porast dolazaka za osam posto, a noćenja četiri posto. Inače, čak 94 ukupnih noćenja u županiji ostvarili su strani turisti, pri čemu ih je najviše iz Ujedinjene Kraljevine, a potom Njemačke, Poljske, BiH, Francuske i SAD-a, a nije zanemariv niti porast prometa iz dalekih zemalja, što je osobito važno za predsezonu i postsezonu. Tijekom srpnja i kolovoza registirano je ukupno 49 posto ukupnih noćenja, dok se preostalih 51 posto odnosi na ostatak godine.

 

 

Župan Nikola Dobroslavić, inače i predsjednik Skupštine županijske Turističke zajednice, izrazio je zadovoljstvo radom u proteklom razdoblju, kazavši kako dio zasluga za izvanredne turističke rezulate koje imamo zasigurno nosi i Turistička zajednica, koja svojim aktivnostima sudjeluje u kreiranju turističkog proizvoda:

 

 

“Naravno, zasluge za ovakve rezultate pripadaju i ugostiteljima i hotelijerima i agencijama, građanima, službama, jedinicama lokalne samouprave… svima onima koji su na bilo koji način uključeni u turističku djelatnost.”, rekao je župan te kazao kako je optimist kada se govori o predstojećoj sezoni. “Turizam je naša najvažnija gospodarska grana i očekujemo dobre najave. Mi smo odavno razradili strategiju razvoja turizma i u tom smjeru nastojimo razvijati turizam. Imamo kvalitetnu ponudu, imamo visoke kriterije, smještajne kapacitete s 4 i 5 zvjezdica, jer to ova destinacija zaslužuje, a to je način na koji se postižu visoke cijena i kvalitetna ponuda.”, rekao je župan Dobroslavić.

 

 

Govoreći o daljnjem razvoju turizma i prostoru za poboljšanje turističke ponude u našoj županiji, župan Dobroslavić je istaknuo kako su nam u tom kontekstu iznimno važna dva infrastruturna projekta koja su upravo u tijeku:

 

 

“Gradnja Pelješkog mosta, neupitno je, pridonijet će i turističkom gospodarstvu i turističkim djelatnicima. Most će nas približiti našim tržištima kopnenim putem i povezati nas infrastrukturno, što je danas u razvoju turističke djelatnosti iznimno važno. Kvalitetna infrastruktura i mogućnost boljeg povezivanja zasigurno će se povećati i završetkom značajnog projekta rekonstrukcije Zračne luke Dubrovnik” istaknuo je župan.

 

 

Dodao je i kako je za razvoj našeg turizma izuzetno značajna i sjednica Vlade RH održana u Dubrovniku na kojoj su, između ostalog, potvrđeni projekti Brze ceste od Zračne luke Dubrovik do grada Dubrovnika i izgradnja Višenamjenskog kongresnog centra Dubrovnik.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja