Nedjelja, 31. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

OPĆINSKO VIJEĆE: Novi vijećnici, vrtić, sanacija Grabovice

30.04.2019.


Na 14. sjednici Općinskog vijeća Općine Župe dubrovačke verificirani su mandati zamjenika članova vijeća - Luke Rašice i Petra Vuletića, priopćeno je iz župske općinske uprave. 

 

 

Naime, općinska vijećnica Doris Mišić, izabrana na kandidacijskoj listi grupe birača nositelja Marka Miloslavića i Davor Romanović izabran na kandidacijskoj listi Moderne demokratske stranke,  podnijeli su ostavku na svoj mandat vijećnika.

 

 

Sukladno odredbi Članka 81. stavka 5. Zakona o lokalnim izborima, člana predstavničkog tijela izabranog na kandidacijskoj listi grupe birača zamjenjuje prvi sljedeći neizabrani kandidat s iste liste s koje je izabran i član kojem je mandat prestao ili mu miruje, a određuje ga politička stranka koja je bila predlagatelj kandidacijske liste.

 

 

Moderna demokratska stranka odredila je Petra Vuletića za zamjenika vijećnika Davora Romanovića, a prvi sljedeći neizabrani kandidat s liste grupe birača nositelja Marka Miloslavića je Luka Rašica.

 

 

Na  sjednici Općinskog vijeća prihvaćena  je i Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Župa dubrovačka . Pravilnikom su utvrđena nova radna mjesta zbog povećanog obujma posla nakon uvođenja projekta  „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ a kojim će se osigurati produljeno radno vrijeme vrtića, smjenski i popodnevni rad, inkluzivan odgoj za djecu s teškoćama u razvoju, novi programi i oprema.

 

 

Vijećnici su prihvatili i Sporazum o međusobnoj suradnji između Grada Dubrovnika, Općine Konavle, Općine Dubrovačko primorje i Općine Župa dubrovačka radi osiguranja financijskih sredstava i provedbe projekta sanacije odlagališta otpada „Grabovica „- I Etapa.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja