Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić na otvaranju 4. EUSAIR Foruma u Budvi

08.05.2019.


Župan Nikola Dobroslavić nazočio je otvaranju 4. EUSAIR Foruma u Budvi. Forum pod motom „Integracija ljudi, razvoj regija“ službeno je otvorio premijer Crne Gore Duško Marković, a u narednim danima okupit će privredne komore, gradove, sveučilišta, lokalne vlasti, gospodarstvenike, civilni sektor te stručnjake iz raznih područja koji prepoznaju važnost promocije i unaprjeđenja suradnje zemalja Jadransko Jonske regije.

 

 

Bruxelles četvrtu godinu zaredom ovim Forumom nastoji potaknuti suradnju osam država u području prometa, zaštite okoliša, turizma, pomorstva i ribarstva. Strategija uključuje Hrvatsku, Sloveniju, Italiju i Grčku te kandidate za članstvo u Eu, Crnu Goru, BiH, Srbiju i Albaniju. Nakon što je nedavno Makednonija s Grčkom postigla sporazum oko imena Sjeverna Makedonija i ta je država pridodana Forumu te se iduće godine očekuju i njezini predstavnici na Forumu. Od pokretanja 2014. godine, Strategija EUSAIR približava zemlje tzv. Zapadnog Balkana u njihovom procesu integriranja u EU. Zajedničkim projektima koje financira EU, to područje od osam zemalja i oko 70 milijuna stanovnika nastoji se prometno povezati, smanjiti onečišćenje mora i potaknuti održivi turizam. Forumu u Budvi je uz župana Dobroslavića prisustvovala i ravnateljica razvojne agencije Dunea Melanija Milić.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja