Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

OPĆINA ŽUPA: Povećanje nagrade za novorođenu djecu

20.05.2019.


Na 20. Sjednici Općinskog vijeća po prijedlogu općinskog načelnika Silvia Nardellia , a uz obradu Odsjeka i Odbora za društvene djelatnosti jednoglasno je prihvaćen prijedlog Izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi  koji se odnosi na povećanje naknade za opremu novorođenog djeteta i uvođenja subvencija prijevoza studentima koji studiraju izvan Grada Dubrovnika.

 

 

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Katarina Barović u obrazlaganju točke iznijela je kako je Općina  dosad iz Proračuna za svako novorođeno dijete izdvajala nagradu od 1.000 kuna,a na godišnjoj razini u Župi dubrovačkoj rodi se oko 100 djece . Prihvaćanjem Izmjene odluke nagrada za novorođenu djecu  povećava se i to : za drugo dijete 1.500kn , za treće  3.000 kn, a za četvrto i svako sljedeće dijete 5.000 kuna. Iznos ostvaruju roditelji djeteta od kojih bar jedan roditelj ima prebivalište u Župi dubrovačkoj.

 

 

Izmjenom odluke po pitanju subvencioniranja prijevoza utvrđeno je da pravo na subvencionirane troškove prijevoza jedanput u kalendarskoj godini ostvaruju redovni studenti sa prebivalištem na području Općine Župa dubrovačka , a koji studiraju izvan Grada Dubrovnika . Subvencija iznosi 400,00 kuna , a studenti je ostvaruju uz predočenje potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu.

 

 

Pravo na subvencionirani prijevoz ne mogu koristiti stipendisti Općine Župa obzirom na primanja stipendije u mjesečnom iznosu od 1.000 kuna.  

- Uvođenjem ove subvencije prijevoza  dodatno se obogatio dobro razrađeni sustav subvencioniranja prijevoza stanovnicima Župe dubrovačke za koji Općina godišnje izdvaja 650.000 kuna, zaključila je Barović

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja