Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Svečana sjednica župskog Općinskog vijeća: Nagrade laureatima

24.05.2019.


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj su dodijeljene i nagrade laureatima, proslavljen je Dan Općine Župa dubrovačka i 27. obljetnica oslobođenja od srbo-četničke okupacije. Godišnje nagrade Općine dodijeljene su profesorici Fani Perun za postignuća u književnim i umjetničkim djelima te Zakladi Antuna Miloslavića koja stipendira mlade Župke i Župljanje, a nagradu je preuzeo predsjednik Zaklade Nikša Matuško. Novčane nagrade lauerati su namijenili za kupovinu informatičke opreme Osnovnoj školi Župa dubrovačka.

 

 

U govoru prigodom svečane sjednice načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli istaknuo je projekte kazavši da se imaju čime pohvaliti i kad je u pitanju privlačenje sredstava iz Europske unije:

 


- U suradnji s Dječjim vrtićem uspjeli smo dobiti 12,5 milijuna kuna za poboljšanje uvjeta u samom vrtiću. S Hrvatskim vodama potpisali smo ugovor vrijedan preko šest milijuna kuna za projekt aglomeracije Župe dubrovačke kojim će se rješavati kompletna kanalizacijska mrežu i vodoopskrba. Pred realizacijom su i izgradnje cesta, uređenja nogostupa i drugih javnih površina - kazao je Nardelli.

 

 

Na svečanoj sjednici nastupio je i KUD Marka Marojice, a Orsat Moretić izveo je pjesmu s kojom je sudjelovao i na državnom Lidranu, a koju je napisala profesorica Fani Perun, dobitnica godišnje nagrade Općine Župa dubrovačka. Među gostima na sjednici su bili župan Nikola Dobroslavić i njegovi zamjenici Žaklina Marević i Joško Cebalo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnici općina Konavle, Dubrovačko Primorje, Ston i Mljet Božo Lasić, Nikola Knežić, Vedran Antunica i Đivo Market, te načelnik prijateljske slavonske općine Stari Mikanovci Mario Milinković te saborski zastupnik Branko Bačić i državni tajnici Frano Matušić i Marija Vučković.

 

 

U prigodnom dijelu svečane sjednice sudjelovala je klapa i tamburaški sastav KUD-a Marko Marojica, a a pjesmu Moja Župe ovogodišnje laureatkinje Fani Perun izveo je Orsat Moretić.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja