Nedjelja, 12. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

U Kazalištu Marina Držića održana komemoracija za maestra Đela Jusića

11.06.2019.


U Kazalištu Marina Držića danas je održana komemoracija povodom smrti maestra Đela Jusića, kojoj je nazočio i župan Nikola Dobroslavić s v.d. pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić.

 

 

Uz obitelj, gradonačelnika Mata Frankovića sa suradnicima, biskupa dubrovačkog mons. Mata Uzinića i brojnih drugih, s maestrom su se posljednji put došli oprostiti brojni sugrađani, prijatelji, kolege, članovi Malog raspjevanog Dubrovnika, koji su uz riječi sućuti najbližima uputili i prekrasne riječi sjećanja vezane uz gospara Đela, a Dubrovački simfonijski orkestar i klapa Kaše podsjetili su na neke od najpoznatijih nota Đela Jusića.

 

 

Župan Nikola Dobroslavić u svom je govoru izrazio iskrenu i duboku sućut članovima obitelji maestra Đela: „Naš Đelo bio je veliki umjetnik, glazbenik, zaljubljenik u naš Grad, domoljub i čovjek koji je tako vješto utkao glazbene note u svoj Grad. Nije više s nama fizički, ali duhom jest, kroz svoje predivne pjesme koje su nam upotpunjavale mladost, obilježile srednje godine, a prate nas i danas. I nastavit će naš Đelo biti s nama jer ćemo ga se sa zahvalnošću trajno sjećati i jer će se njegove pjesme pjevati i svirati. Njegove pjesme nastale kao rezultat ljubavi u kojoj su živjeli Đelo i Grad, jedne divne ljubavi koja se pokažala tako nježna i tako plodna. Hvala ti, dragi Đelo, na svemu što si nam dao. Pamtit ćemo tebe i tvoja djela. Neka ti je mirno more, dragi naš kapetane!“, rekao je župan.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja