Nedjelja, 31. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

4U4K Sinergija lokalne zajednice, sveučilišta i međunarodnih institucija u očuvanju konavoske kulturne baštine

17.09.2019.


U Zavičajnom muzeju Konavala i Sveučilištu u Dubrovniku održava se međunarodni projekt konzervacije i restauracije 4 Universities 4 Konavle – Implementing collection care project od 16. do 20. rujna 2019. godine.
Projekt su, uz Sveučilište u Dubrovniku, organizirala tri partnerska sveučilišta University of Applied Arts Vienna (Austrija), University of Technology, Arts, Sciences, CICS – Köln (Njemačka), Hungarian University of Fine Arts (Mađarska) u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala. Pod vodstvom iskusnih stručnjaka neki od studenata navedenih Sveučilišta provode mjere zaštite, očuvanja i prezentiranja naše bogate kulturne baštine u skladu s načelima konzervatorsko-restauratorske struke.

 

 


U četvrtak, 19. rujna, od 10 do 12 sati, znanstvenici, stručnjaci i studenti pozivaju predstavnike medija u Zavičajni muzej Konavala da prisustvuju grupnim radovima na očuvanju naše kulturne baštine. Projekt je podijeljen u različite tematske cjeline koje obrađuju tri radne grupe sastavljene od studenata i profesora iz Hrvatske i inozemstva. Dvije grupe bave se očuvanjem radova i vezova zbirke Jelke Miš i etno lutaka u Muzeju pod vodstvom Katalin Orosz (Mađarska) i Peters Laura (Nemačka). Treća grupa pod voditeljstvom Tanje Kimmel (Austrija) riješila je problem izložbenog postava s naglaskom na različite metode izlaganja dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih muzejskih predmeta.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja