Utorak, 28. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Predstavljanje knjige don Mirka Maslaća

31.08.2019.


Bivši dugogodišnji župnik Župe Mlini, don Mirko Maslać u petak, 6. rujna u 20.00 sati u dvorani Općine Župa dubrovačka predstavit će svoju knjigu „MOJE ŽUPE - MOJI ŽUPLJANI“.  Don Mirko poziva sve svoje bivše župljane i ostale zainteresirane da dođu poslušati o čemu je riječ u ovoj zanimljivoj knjizi od 400 stranica. Tiskana je u malom broju primjeraka i moći će se kupiti po promotivnoj cijeni od 200 kuna. Knjigu će predstaviti  prof. Fani Perun i urednik Ante Šoljić.

 


Prvi dio MOJE ŽUPE je o župama u kojima je služio, a drugi dio MOJI ŽUPLJANI su sprovodni govori kojima je ispratio brojne Župljane i Konavljane.

 


Mirko Maslać rođen je 20. veljače 1938. u Cerovici, župa Hrasno (BiH), od oca Stjepana i majke Anice Goluža. Pučku školu završio je u rodnom mjestu, gimnaziju u Čapljini i Dubrovniku, a teologiju u Zadru. Zaređen je za svećenika u Dubrovniku 27. lipnja 1965. godine.

 


Prva pastoralna iskustva mons. Maslać stekao je u župi Stravča, a od 1968. godine bio je župnik u Pločicama.

 


Don Mirko Župu Sv. Ilara preuzima u rujnu 1976. godine te u njoj ostaje sve do travnja 2003. S vjernicima te Župe je proveo i najteže razdoblje u novijoj povijesti te je tijekom okupacije Župe dubrovačke s njima bio u izbjeglištvu u Gradu.  Uz službu u Mlinima, 1993. godine prihvatio je i službu dekana Dubrovačkog dekanata.

 Nakon odlaska iz Mlina don Mirko je služio u Župi Sv. Nikole u Cavtatu, gdje uz pastoral postaje i generalni vikar u Biskupiji, a pomagao je i u Župi Sv. Mihajla na Lapadu.  Odlaskom biskupa Puljića u Zadar, don Mirko je ostao delegat Apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije. Nakon toga bio je bolnički kapelan i ravnatelj Svećeničkog doma u Dubrovniku.

 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja