Ponedjeljak, 6. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županija izrađuje Studiju maslinarstva

30.09.2019.


Dubrovačko-neretvanska zupanija potpisala je Ugovor s Zavodom za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku o izradi Studije o postojećem stanju maslinarstva i uljarstva na području Županije i planskim mjerama unaprijeđenja. Vrijednost ovog ugovora je 92 500,00 kuna s PDV-om.

 

 

Uz već izrađene Studiju razvoja vinogradarstva i vinarstva i Analizu stanja sektora pčelarstva Županija želi stručno obraditi stanje u maslinsrstvu i koncept razvoja.

 

 

Županijska razvoja strategija, uz ostale poljoprivredne kulture, definira maslinarstvo kao važnu gospodarsko – tradicijsku poljoprivrednu granu.

 

 

Maslinarstvo je danas također izuzetno važno u turističko gospodarskom smislu, međutim problem stvaraju nedovoljno okrupljene čestice zemlje na kojima se ne mogu postići veće količine i znatno veća zastupljenost masline. Upravo zato, važno je maslinarstvo i uljarstvo razvijati kroz brendiranje odnosno pozicioniranje na tržistu kako bi cjenovna vrijednost pratila kvalitetu našeg maslinovog ulja, čime bi se kompenzirala manja količnia maslina odnono ulja.

 

 

Upravo zbog te činjenice potrebno je izraditi presjek stanja s planskim mjerama unapređenja kako bi se maslinarstvo održalo kao glavna tradicijsko povijesna grana, čim će se nesumnjivo doprinijeti kroz ovu studiju.

Najčitanije (7 dana)

KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji
Brojni slovački turistički agenti posjetili Dubrovnik


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja