Četvrtak, 9. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić na sastanku Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucije i vanjske poslove Europskog odbora regija

14.11.2019.


Župan Nikola Dobroslavić prisustvuje sastanku Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucije i vanjske poslove Europskog odbora regija u Bruxellesu. Povjerenstvo na temelju izvješća po pojedinim zemljama raspravlja o paketu mjera za proširenje EU-a, te o aktualnim izazovima vladavine prava.

 

 

Iako Europska komisija kao čuvarica Ugovora EU-a ima ključnu ulogu u zaštiti vladavine prava, sve institucije imaju važnu i komplementarnu ulogu u tom složenom procesu. Europski odbor regija, kao ključni partner i koordinator u zaštiti temeljnih prava i vladavine prava na razini lokalnih i regionalnih vlasti, zalaže se  za veću uključenost lokalnih i regionalnih vlasti i civilnog društva u zaštiti i promicanju demokracije, vladavine prava i temeljnih prava.

 

 

Uz članove Odbora regija sastanku prisustvuju stručnjaci iz ovog područja te predstavnici iz Europskog parlamenta i Europske komisije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja