Četvrtak, 9. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Održana završna konferencija EU projekta Zero Blue Waste

14.11.2019.


U Dubrovniku je održana završna konferencija EU projekta Zero Waste Blue za održiva sportska događanja, koji je financiran iz Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014-2020, a koji ima za cilj analizirati negativni utjecaj na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja, zaštitu i promociju prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije te kreaciju zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste Blue brenda za sportske manifestacije.

 

 

S obzirom da je jedan od ciljeva projekta produljenje turističke sezone kroz provedbu održivih, tzv. zelenih sportskih događaja na lokalitetima značajne kulturne i/ili prirodne baštine u Italiji i Hrvatskoj, Dubrovačko-neretvanska županija uključila je dva sportska događanja u projekt – Metkovska skalinada koja je održana u ožujku 2019. i Ston Wall Marathon koji je održan u rujnu 2019., a koja su koristeći Zero Waste Blue metode i Zero Waste 2.0 platformu i uz sufinanciranje kroz program sudjelovale na projektu kao pilot događanja.

 

 

Organizaciju događanja vezanu uz završnu konferenciju zajedno s partnerima u projektu koordinirala je Dubrovačko-neretvanska županija, a osim partnera u projektu i ostalih uvaženih sudionika u završnoj konferenciji sudjelovao je predstavnik Upravljačkog tijela programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska (Regija Veneto) Marin Miletić koji je istaknuo da je svrha poziva i projekata koji su sudjelovali bila nastavljanje prethodnog završenih projekata, prvenstveno tijekom provedbe IPA i ostalih poziva.

 

 

Partneri na projektu uspjeli su predstaviti i omogućiti organizatorima sportskih događanja način na koji mogu velike sportske manifestacije učiniti prirodno održivim uz smanjenje količine otpada. Partneri su također istaknuli potrebu za većom inkluzijom osoba s posebnim potrebama u sportske manifestacije.

 

 

Projekt Zero Waste Blue traje od lipnja 2018. godine do studenoga 2019. godine i nastavak je uspješno završenog EU projekta Zero Waste. Ukupna vrijednost Zero Waste Blue projekta iznosi 861.435,70 eura. Vodeći partner je Grad Opatija, a ostali partneri na projektu su Dubrovačko-neretvanska županija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, ART-ER agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja