Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPSKO VIJEĆE: Načelniku Nardelliju godinama krivo obračunavana plaća

13.02.2020.


Plaće načelnika Općine Župa dubrovačkea Silvija Nardellija i zamjenika načelnika Mirka Maslaća godinama su bile krivo obračunavane, pa je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća bilo potrebano prilagoditi općinske akte Zakono o državnim službenicima i namještenicima. Državnim je zakonom naime smanjena osnova plaće, ali to nije provedeno i u općinskim aktima. Tako su vijećnici prihvatili da se promijeni osnovica obračuna plaće ali i da se načelniku Općine Župa dubrovačka dodijeli i maksimalni iznos koeficijenta. Kako je na sjednici rečeno da će plaće župskih čelnika nakon ove izmjene biti smanjene, oporbene je vijećnike zanimalo za koliko će njihovi prihodi biti umanjeni, te kako je uopće došlo do takve situacije. Nitko im nije decidirano odgovorio, tek uz objašnjenja kako se točno ne zna kolike će plaće sada biti, a nitko nije ni pojasnio kako je uopće do toga došlo.

 

- Ako mi kao Općinsko vijeće određujemo koliku će plaću imati načelnik, voljeli bismo znati koliko ona i iznosi, kazao je vijećnik Župske stranke Marko Miloslavić.

 

 

Protiv odluke bilo je pet vijećnika oporbe. Njih je zanimalo zašto će koeficijent načelniku biti baš maksimalni, pitajući se koji su to projekti kojima se on bavi i na taj način zaslužuju toliku plaću. Oporbeni vijećnici su iznijeli i kako je su pimjerice načelniku Dubrovačkog primorja plaća manja za 3125 kuna,te Konavala ua 4,5 tisuća kuna. Kao primjer naveden i načelnik Madulina, najbogatije hrvatske općine, koji je ujedno i magistare, te inženjer elektrotehnike, a koji ima manji za više od tisuću kuna manju plaću od župskog načelnika.

 

 

Predsjednik Općinskog vijeća Župe dubrovačke Lovorko Klešković naveo je kako se zakon dozvoljava takvu mogućnost te da su u Općini Župa dubrovačka plaća načelnika i zamjenika načelnika vezane uz koeficijente državnih službenika koji su povećavani proteklih godina, te da se radi o usklađivanju s tim izmjenama.

 

 

Načelnik Silvio Nardelli nije bio na sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke, jer je, kako je rekao Klešković, danima u gripi i ima veliku temperaturu. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja