Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Preporuke Stožera CZ Konavala i Župe: Ugostitelji ograničite radno vrijeme i posluživanje na tarace

17.03.2020.


U Općini Župa dubrovačka danas je održan radni sastanak Stožera civilne zaštite Općine Konavle i Stožera civilne zaštite Općine Župa dubrovačka na temu postupanja i primjena mjera u trenutnoj situaciji epidemije koronavirusa.

 

 

Na sastanku su donesene preventivne mjere i preporuke te se mole građani općine Konavle i Župa dubrovačka da se ponašaju odgovorno te se pridržavaju uputa i preporuka kao i uputa nadležnih javno-zdravstvenih tijela:

 

 

1) Stožeri civilne zaštite Konavle i Župa dubrovačka nastavit će sa zajedničkim djelovanjem za područje obje općine te s provođenjem svih potrebnih aktivnosti sukladno mjerama i naputcima od strane Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

 

2) Stanovništvo će biti pravovremeno obavještavano o svim mjerama i preporukama u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovanog koronovirusom.

 

3) Pozivaju se svi građani koji dolaze iz ugroženih zemalja, ali i iz krajeva RH gdje su zabilježeni slučajevi zaraze koronovirusom da se pridržavaju uputa nadležnih epidemiologa, a preventivno i mjera samoizolacije u cilju zaštite ne samo sebe već i svojih obitelji, susjeda, prijatelja i ostalih građana s kojima bi mogli doći u kontakt .

 

4) Daje se preporuka svim ugostiteljskim objektima na području Općina Konavle i Župe dubrovačke da sukladno svojim mogućnostima rad ograniče isključivo na posluživanje gostiju na vanjskim (otvorenim) taracama te da radno vrijeme ograniče do 18.00 h.

 

5) Preporuča se otkazivanje svih javnih okupljanja na području ovih općina neovisno o broju sudionika te još jednom apeliramo na sportska i kulturna društva da prekinu sve oblike rada (treninzi, vježbe i slično)

 

6) Apeliramo na odgovorno ponašanje svih građana te pridržavanje ovih naputaka kao i preporuka na razini države (preporuka o zaštiti od virusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i objava Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te drugih relevantnih izvora i nadležnih tijela koja sudjeluju u suzbijanju epidemije). Sve najnovije takve informacije dostupne su i na web stranicama Općine Župa dubrovačka i Općine Konavle.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja