Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
DRŽAVNI INSPEKTORAT: Meðu zabranjenim proizvodima i igraèke - upskiportal.hr - Novi upski ir

Subota, 26. svibnja 2018.Poetna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Poetna / Aktualno /

DRŽAVNI INSPEKTORAT: Meðu zabranjenim proizvodima i igraèke

19.12.2013.


Državni inspektorat izdao je upozorenje o nizu proizvoda koji predstavljaju opasnost za korisnike, meðu kojima su i tri djeèje igraèke za koje je odreðena zabrana stavljanja na tržište i njihovo uništavanje, odnosno odbijen uvoz na granici, javlja Hina.

 

Državni inspektorat je zabranio stavljanje na tržište i uništavanje 27 komada seta zveèki "Baby Sway Bell" proizvedenih u Kini, a koje je u Hrvatsku uvezla tvrtka Macao d.o.o iz Nedelišæa. Za te je zveèke, naime, analizom u laboratoriju utvrðeno da imaju oštre rubove kojima se dijete tijekom igre može ozlijediti.

 

Ministarstvo zdravlja je pak temeljem analize djeèje igraèke kuhinjski set "Messkit Art", koju je iz Kine trebao uvesti zagrebaèki AMD promet, te za kinesku igraèku set mini životinja "Daninal Dinosaur", uvoznika Rox iz Zagreba, odbilo uvoz na granici. Za prvu je igraèku (120 kutija) utvrðeno da sadrži intenzivan strani miris te oštre završne rubove koji mogu izazvati ozljede kod djece, dok je kod druge (1152 komada) utvrðeno da ima veæu od dopuštene kolièinu bis(2-etilheksil) ftalata (DEHP).

 

Na hrvatsko je tržište zabranjeno stavljanje još pet proizvoda. Rijeè je o upaljaèima Spark iz Kine u obliku baterijske svjetiljke, koji izgledom privlaèi djecu i nije u skladu sa sigurnosnim zahtjevima, kao i èetiri vrste laserskih pokazivaèa proizvedenih u Kini koji predstavljanju rizik od djelomiènog ili trajnog ošteæenja vida.

 

Državni inspektorat je vlasnike vozila Jeep Liberty, proizvedene izmeðu 2001. i 2003. godine, pozvao da se kod ovlaštenog distributera (Autocommerce Hrvatska) informiraju o moguænosti zamjene kontrolne jedinice sigurnosnog sustava zraènih jastuka, jer je utvrðeno da se oni mogu neoèekivano aktivirati.

 

Kupce vozila Nissan Patrol, proizvedene izmeðu 25. kolovoza 2006. i 28. studenog 2009. godine, distributer i ovlašteni servisi Nissana obavijestili su o moguænosti zamjene papuèice gasa, jer senzor papuèice gasa može u odreðenom položaju pokazati pogrešan signal.

Potrošaèe koji su pak kupili 16 bicikala s vilicom Fox 32 i 34 Float ili Talas Evolution serije, proizvedene izmeðu ožujka i studenog 2012., Državni inspektorat poziva da se kod ovlaštenog distributera ROG-JOMA d.o.o. raspitaju o moguænosti zamjene neispravne prednje vilice.

 

Vlasnici motocikala Suzuki proizvedenih izmeðu prosinca 2003. i lipnja ove godine trebali bi pak provjeriti trebaju li zamijeniti glavni koèioni cilindar prednje koènice, kod kojeg su uoèene nepravilnosti.

 


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdava:

upski portal d.o.o.
Put za Petrau 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate utalo Cvjetkovi, glavna urednica

© upski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti koritenja


Poetna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolaie kako bi osigurale bolje korisniko iskustvo i funkcionalnost. Koristei nae stranice slaete se s koritenjem kolaia. Proitajte vie: Uvjeti koritenja