Nedjelja, 25. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

VIRTUALNA SJEDNICA ŽUPSKOG VIJEĆA: Rebalans proračuna i smanjenje plaća

24.04.2020.


 Vijećnici Općine Župa dubrovačka elektronskim putem su održali 21. Sjednicu Općinskog vijeća sa dnevnim redom od ukupno devet točaka. Najvažnije među njima bile su prijedlog Rebalansa prihodovne i rashodovne strane Proračuna kao i prijedlog mjera za pomoć gospodarskim subjektima koje će se provoditi do okončanja izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19. Općinski vijećnici su ih jednoglasno prihvatili, priopćeno je iz župske općinske uprave.

 

Rebalansom Proračuna znatno su umanjeni prihodi kao što su porez na dohodak, porez na promet nekretnina, porez na potrošnju, prihod od imovine te naknade za koncesije. Sukladno navedenom smanjenju prihodovne strane značajno su umanjeni rashodi prvenstveno po pitanju provođenja komunalnih aktivnosti. Rebalansom Proračuna povećana su sredstva za socijalnu skrb, a sve zbog nezavidne situacije u kojoj su se našle mnogobrojne obitelji na području naše Općine.

 

 

Usvojene su mjere oslobađanja u cijelosti ili umanjenja plaćanja zakupa za poslovne prostore kako onih u vlasništvu Općine tako i vezanih društava, kao i oslobađanja plaćanja zakupa javnih površina  i odgode naplate komunalne naknade za razdoblje od 01. travnja do 30. lipnja. Svi kapitalni projekti nastavljaju se provoditi izmijenjenom dinamikom. 

 

 

 Već ranije omogućeno  je prolongiranje plaćanja paušalnog poreza na iznajmljivanje za prva tri mjeseca , dok su iznajmljivači u potpunosti oslobođeni tog plaćanja za 4,5. i 6. mjesec kao i plaćanja prve rate turističke pristojbe.   

 

 

Sukladno prethodnom dogovoru, potrebne mjere po pitanju zakupa javnih površina kao i koncesija na pomorskom dobru donijet će se naknadno , a sve ovisno o trajanju ove situacije.

 

 

Djelatnicima Općine kao i djelatnicima svih vezanih društava već ranije je umanjena plaća za 10 %  te su ukininute naknade za rad u upravnim vijećima i nadzornim odborima.

 

 

 Vijećnici su također prihvatili zaključak o kupnji zemljišta potrebnog za proširenje LC 69050 na dionici Mala Rijeka – rijeka Taranta.

 

 

Silvio Nardelli: „Iznimno mi je drago da smo zajedničkim konstruktivnim djelovanjem i suradnjom bez obzira na stranačku pripadnost i odnos snaga u samom općinskom vijeću usvojili Izmjene i dopune Proračuna kao i prijedloge mjera koje će biti najbolje moguće rješenje u datim okolnostima. Poželio bih nam svima ovako dobru suradnju u budućem  donošenju odluka.  “

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja