Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Noć muzeja u Konavlima: On line tombola

28.01.2021.


NOĆ MUZEJA 2021.

MUZEJI I GALERIJE KONAVALA – program

 

18:00 STRIP DRAKULJ ŽABOKLIK online, vodi

za djecu kroz Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu u Pridvorju

Drakulj Žaboklik maleni je gušter koji živi u zidovima Odjela za arheologiju u Pridvorju i čuva tajne davnih vremena. Upoznajte se s Drakuljom i kustosicom muzeja kroz njihovu muzejsku avanturu, upoznajte i naše lokalitete te arheološku građu Konavala. Autorica teksta je kustosica Jelena Beželj, a autorica stripa Lucija Bužančić.

18:30 Edukativna tombola u Zavičajnom muzeju Konavala – live

U nedostatku druženja u posljednje vrijeme zaigrat ćemo tombolu, veliku društvenu igru koja se igrala u javnim i privatnim prostorima prijašnjih vremena. Kartice za igranje na zahtjev se dostavljaju putem e-maila, Facebook Messengera ili telefonski, a izvlačenje će se održati na čilipskom trgu ispred muzeja u 18:30 i prenosit će se uživo putem Facebook-stranice Muzeja i galerija Konavala. Pravila igre bit će objavljena u četvrtak, 28. siječnja 2021. godine, a terce, činkvine i tombule dobivaju vrijedne nagrade iz muzejskih suvenirnica Muzeja i galerija Konavala. Gošća izvla

enja tombole bit će voditeljica grupe Zavazda Konavle gđa Kate Bećir.

19:30 Predstavljanje online platforme Namještaj Kuće Bukovac

Osim što je rodni dom našeg velikog Vlaha Bukovca, Kuća Bukovac je i muzej u kojem se osim slika Vlaha Bukovca čuvaju brojni vrijedni predmeti i arhivska građa iz kojih se iščitava vrijeme i okolnosti u kojima je obitelj živjela. Zbirka namještaja i upotrebnih predmeta Kuće Bukovac broji oko tristo predmeta od kojih je devedeset uvršteno u online platformu, a uglavnom su dijelom stalnog postava Kuće. Predmeti su predstavljeni online platformom koja sadrži osnovne podatke. Autorice sadržaja Zbirke su kustosice Jelena Beželj i Helena Puhara.

20:00 Film Karneval na Grudi

Pogledat ćemo zajedno kompilaciju snimki karnevala iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina bez zvuka, uz nadodanu zvučnu pozadinu. Karneval se redovito do 90-ih godina prošlog stoljeća održavao na Grudi, a riječ je o važnom lokalnom događanju u kojem su sudjelovali svi, bilo kao publika bilo kao sudionici karnevala. Karneval je zabilježen u nekoliko privatnih snimki kao i na brojnim fotografijama. Videozapis smo dobili zahvaljujući obitelji Deranja s Grude.

20:30 Audioknjiga Vlaho Bukovac – Djetinjstvo, čita Lidija Crnčević

I še

er na kraju, ili još bolje, priča za laku noć. Lidija Crnčević autorica je tekstova slikovnica iz života Vlaha Bukovca koje ilustrira Nora Mojaš. Prvu slikovnicu Djetinjstvo donosimo Vam i u audioizdanju Muzeja i galerija Konavala koje potpisuje redatelj Nikola Duper.

 

Za najmlađe na webu Muzeja i galerija Konavala naći će se Igra za djecu koju su napravili polaznici Šarene školice Kuće Bukovac uz muzejsku pedagoginju Petru Kralj Fox, kao i radionica maski muzejske pedagoginje Maris Stanović. Sadržaji će ostati trajno dostupni.

 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja