Četvrtak, 22. travnja 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPSKE PROMETNICE: Što je načelnik Nardelli dogovorio u Zagrebu

02.02.2021.


Općinski načelnik Silvio Nardelli i pročelnik Jure Marić jučer su se u Zagrebu sastali sa direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Prema priopćenju iz župske općinske uprave, krajem  prošle godine održan je zajednički sastanak sa ministrom prometa Olegom Butkovićem i  Škorićem na kojem su dogovorene investicije na državnoj cesti D8 koja prolazi kroz Župu dubrovačku. Sukladno tim dogovorima Općina Župa dubrovačka je preuzela obvezu izrade projektne dokumentacije na tri lokacije-

 

Prva lokacija je Trgovište - Popolica, a odnosi se na izgradnju nogostupa uz D8 sa južne strane nasuprot raskrižja za Brašinu. Nadalje , izgradnja pješačke komunikacije sa županijske ceste do državne ceste odnosno do lokacije Popolica sa sjeverne strane. U ovu aktivnost uključena je i izgradnja nogostupa do Trgovišta u naselju Mlini sa južne strane D8.

 

Druga lokacija je uređenje nelegalnog kolnog prilaza te izgradnja nogostupa od Autokampa Kate do raskrižja Astarea. Treća lokacija je izgradnja nogostupa uz D8 na lokaciji Smokovjenac do ulaza za Hotele Plat.

 

Za tri navedene lokacije Općina je u cijelosti financirala izradu projektne dokumentacije . Dok su za lokaciju Soline, koja se odnosi na rekonstrukciju autobusnog ugibališta u smjeru Dubrovnika te izgradnju nogostupa sa južne strane te postavljanje prometne signalizacije uključujući i pješački prijelaz, projekt financirale Hrvatske ceste.

 

Nedavno je objavljen Plan nabave od strane Hrvatskih cesta gdje su osim navedenih lokacija u plan uvrštene i ostale aktivnosti kao što je : modernizacija ceste od graničnog prijelaza Gornji Brgat do državne granice, kao i sanacija klizišta i sanacija zasjeka na lokaciji Soline (crvene stijene) uz D8.

 

Ukupna vrijednost svih navedenih radova koji će u ovoj godini započeti sa realizacijom iznosi preko 14.000.000,00 kuna . Sredstva su osigurana od strane Hrvatskih cesta . Postupak javne nabave ići će dinamički za sve aktivnosti, uz napomenu da će za aktivnost vezanu za sanacju klizišta Soline koja je u vrijednosti preko 6.000.000,00 kuna , radovi započeti nakon dobivanja potrebne građevinske dozvole.

 

Silvio Nardelli: „Zahvaljujem se Hrvatskim cestama, a posebno gospodinu Škoriću na osiguravanju sredstava u proračunu HC-a kojim će biti financirane aktivnosti na području naše Općine kao i na aktivnosti koja je trenutno u realizaciji, a odnosi se na konačni završetak raskrižja Srebreno odnosno spoja sa ulicom Bruna Bušića.“

 

Općina je u Proračunu osigurala sredstva kako za izradu projektne dokumentacije tako i za rješavanje imovinsko pravnih odnosa, stoji također u priopćenju.

 

Najčitanije (7 dana)

SAPUNICA: Baca li Bašić slike s vjenčanja na divlji deponij ili mu Hdzeovci podmeću
Župska stranka osuđuje stalne prijetnje Nardellija i Kleškovića
DUBAC: Cijena grobnice od 46 do 81 tisuću kuna


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja