Petak, 18. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTOGALERIJA: Žive jaslice ispred sv. Vlaha

21.12.2013.


Večeras su  pred crkvom sv. Vlaha u Dubrovniku uprizorene su žive jaslice uz prigodan scenski prikaz u organizaciji Biskupijskog vijeća za život i obitelj te Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Dubrovnikom. 

 

Specifičnost ovogodišnjih živih jaslica bilo je sudjelovanje animatora Dubrovačke biskupije koji su predstavljali mlade koji će iduće godine doći na Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM). Time se željela povući paralela između Josipa i Marije koji su tražili prenoćište i desetaka tisuća mladih koji će doći u Dubrovnik i također će im biti potrebno otvoriti vrata domova na jednu noć.

 

Mnogobrojni Dubrovčani i Dubrovkinje, kao i njihovi gosti, prisustvovali su ovogodišnjim živim jaslicama, a u njima su najviše uživali najmlađi.

 

Na kraju svima se obratio i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je kazao da „Betlehem nije završio u Betlehemu, nego je večeras došao i u naš Dubrovnik.“ Zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u „uprizorenju Betlehema“, a posebno je istaknuo jednu obitelj i jednu skupinu.

 

Istaknuo je obitelj Franušić: „To je obitelj koja nam je večeras uprizorila svetu obitelj i rođenje koje se dogodilo u Betlehemu. To je obitelj Franušić, a ja ću vam otkriti jednu tajnu. A ta je tajna da oni očekuju uskoro svoje deseto dijete. Doista mislim da zaslužuju pljesak i zbog svoje hrabrosti i svoje otvorenosti životu, oni pokazuju da će Isus uvijek imati mjesta u njihovoj obitelji, da će ga oni rado zagrliti, ne samo uprizorujući to ovdje u ovoj štalici, već u svom vlastitom životu. Bog vas blagoslovio!“

 

Zatim je istaknuo mlade Dubrovačke biskupije, od onih u zboru do preko 1600 volontera koji će biti domaćini SHKM-a u Dubrovniku. „Oni su prikazali kako će nam Bog konkretno doći u Božiću i godini koja je pred nama. Vidjeli smo da su u Betlehemu Josip i Marija kucali na mnoga vrata ali ta su vrata bila zatvorena. Naši mladi su nas večeras pozvali da svi mi otvorimo vrata svoga srca i vrata svojih domova i prihvatimo sve mlade!“, kazao je biskup. Na kraju je svima zaželio sretan Božić i blagoslovljenu novu godinu.

Šime Zupčić

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Nastavlja se rekonstrukcija raskrižja Srebreno
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja