Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

Potekla voda u gornjim konavoskim selima

22.12.2013.


U Stravči je svečano otvoren vodovod kroz sela u konavoskim brdima. Mjesta koja su ovim projektom dobila tekuću vodu su Stravča, Duba, Brotnice, Jesenice i Šilješci. 


Izgradnja vodovoda kroz konavoska brda obećava se desetljećima, a načelnik Općine Konavle Luka Korda nebrojeno puta istaknuo je da mu je voda u konavoskim brdima, ne samo općinski nego životni projekt.

- Ovo nije mali dan ili neka šala kao da otvaramo 100 metara ceste. Ovo je nešto za povijest. Vijekovima su ljudi živjeli ovdje, ali nisu imali najosnovnije poput vode. Stanovnici su ovo zaslužili. Uvijek smo nosili svoj križ, ali pod njim smo znali da ćemo doći do cilja. Prošli smo golgotu 1991. godine, bilo smo uništeni, opljačkani i ubijani. Iz tog pepela Konavle su izrasle i evo što smo postigli za kratko vrijeme. - kazao je Korda na otvaranju vodovoda.

Emocije nije mogao sakriti ni bivši predsjednik Općinskog vijeća Općine Konavle Božo Martinović, koji inače porijeklom iz Brotnica, malog sela u Konavoskim brdima. On je kroz suze istaknuo kako je „završetak radova na izgradnji vodovoda spomenik Luki Kordi".

Korda je najavio kako bi nakon realizacije netom završenog projekta kroz Konavoska brda vrijednog 10 milijuna kuna želio realizirati još jedan, a to je navodnjavanje konavoskog polja. Taj projekt, nada se Korda, mogao bi biti završen do kraja njegova četverogodišnjeg mandata, a realizirat će se, ako projekt bude kvalitetan, sredstvima iz fondova Europske unije.

- Hvala svima koji su pomogli, a najviše izvođaču koji nije zaradio nego izgubio. Znam da iz Banskih dvora njih 90 posto ne zna gdje su konavoska brda, ali svaka ova kuća su za nas Banski dvori. - zaključio je načelnik Korda, zaželjevši sretan Božić svim mještanima.

Inače, projekt je financiran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i same Općine Konavle.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja