Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Branitelji Dubrovnika dali potporu Vukovaru

09.10.2013.


U znak potpore Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara i suspendiranim hrvatskim policajcima u srijedu danas u 15 sati dubrovački su branitelji održali mirni prosvjed.

- Ovim mirnim prosvjedom dubrovačkih branitelja iskazujemo potporu Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara i ostalim vukovarskim domoljubima koji su 1991. godine prošli kalvariju zahvaljujući srbočetničkoj agresiji, a prolaze je i danas zbog nerazumnih odluka hrvatskih političara. Smatramo da je nedopustivo da se danas u hrvatskom Vukovaru zatvaraju hrvatski branitelji i policajci radi svog iskazanog domoljublja, dok se istodobno ne poduzima ništa protiv aboliranih četnika koji danas nose odore hrvatske policije, rade u Hrvatskoj, a neki čak i žive u Srbiji, što je apsurd - kazao je na početku skupa pred spomenikom braniteljima na Pilama predsjednik ZU HVIDR-a Dubrovačko-neretvanske županije Vitomir Bajac.
 
- Dajemo punu podršku našim policajcima koji su radi svog iskazanog domoljublja suspendirani. Stavljamo se na raspolaganje Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara te napominjemo da smo spremni svoju podršku pružiti i u samom Vukovaru. Autobusi nas čekaju! - dodao je Bajac. Istaknuo je kako Vukovarcima nije lako prolaziti ulicom i gledati bivše egzekutore i mučitelje, koji danas slobodno šetaju Vukovarom, nose odore hrvatske policije i nastavljaju terorizirati građane.
 
- Ovo što se događa nimalo ne ide na ruku propagiranom suživotu Hrvata i Srba u Vukovaru. Imamo situaciju da Milenko Korać, čovjek koji je nosio barjak u hordi četnika na dan pada Vukovara i pjevao «Slobo, Slobo, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate», danas radi u policiji u Tovarniku. Možete onda zamisliti kako je Vukovarcima kad sretnu tog čovjeka, a upitno je što je taj radio nakon ulaska u Vukovar, je li počinio kakav zločin ili nije. O tome nitko ne postavlja pitanje, već se naši policajci, djeca poginulih branitelja i branitelji sustavno maltretiraju - izjavio je Vitomir Bajac, inače rođeni Vukovarac koji u Dubrovniku živi već 35 godina.

 

dulist

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja