Četvrtak, 28. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: Konavljani napravili najdužu kobasicu u Hrvatskoj

21.02.2022.


Na manifestaciji „Gusti od kobasica” jučer je na Grudi u Konavlima napravljena rekordna kobasica duga 143,17 metra u jednom komadu. To je ujedno i najduža ovakva kobasica u Hrvatskoj u zadnje vrijeme, poručuju organizatori ove manifestacije.

 

Kobasice su radili članovi Agroturizma Konavle i posjetitelji uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića. Ova rekordna kobasica izrađena je, po originalnoj recepturi, uz dodatak dubrovačke malvasije i začinskog mediteranskog bilja ubranog u Konavlima. Događaj je privukao brojne proizvođače, ali i ljubitelje ove mesne delicije. Nakon izrade kobasica je izmjerena, a potom pečena i degustirana.

 

Uz pripremu kobasice odvijala se i dodjela nagrada i diploma svim natjecateljima koji su donijeli svoje uzorke domaćih kobasica na ocjenjivanje. U konkurenciji 42 uzorka šampion „Gusti od kobasica 2022.” je Niko Đivanović čime je na najbolji mogući način najavio i skorašnje otvaranje vlastitog obiteljskog pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda, prvog takve vrste u našoj županiji. Ukupno je dodijeljeno 12 zlatnih, 19 srebrenih te 6 brončanih diploma dok jedan uzorak nije ocijenjen jer je stručni žiri zaključio da nije spreman za konzumaciju bez termičke obrade, što je bio jedan od kriterija za sudjelovanje.

 

Manifestacija „Gusti od kobasica” nastavak je aktivnosti Agroturizma Konavle započetih prije dvije godine uz potporu Ministarstva turizma i Dubrovačko neretvanske županije, a s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda i daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
POTPISANO: Kreće rekonstrukcija župske škole
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja