Nedjelja, 22. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

OA „HIPOKRAT“: Podignuta optužnica protiv 365 okrivljenika za mito, ima li dubrovačkih liječnika

27.12.2013.


USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 364 hrvatska državljanina i jednog trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenih djela udruživanje za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

 

Kako se navodi u priopćenju Uskoka, optužnicom se prvookrivljeniku, predsjedniku Uprave jedne farmaceutske kuće, drugookrivljenici, izvršnoj direktorici korporativnih poslova i direktorici kontrolinga prodaje društva, trećeokrivljeniku, regionalnom direktoru sektora jug do lipnja 2012. godine, četvrtookrivljeniku, regionalnom direktoru sektora jug od lipnja 2012. godine, a prethodno stručnom suradniku, i petookrivljeniku, regionalnom direktoru sektora sjever, stavlja na teret da su, od 2009. godine do 12. listopada 2012., u Ludbregu, u cilju ostvarivanja što veće prodaje lijekova, ustrojili i vodili kontinuirano povezivanje većeg broja liječnika i ljekarnika na području Hrvatske kao primatelja mita od strane farmaceutske kuće.

 

U cilju realizacije navedenog, od okrivljenih stručnih suradnika, zaposlenika farmaceutske kuće, tražili su da u ime farmaceutske kuće kontaktiraju liječnike i ljekarnike te da im nude i daju vrijednosne bonove, novac, plaćaju putovanja na račun farmaceutske kuće i druge darove u vrijednosti od pet do deset posto od vrijednosti propisanih lijekova. Liječnicima kao protuuslugu za propisivanje lijekova iz njihove ponude, a ljekarnicima kao protuuslugu za naručivanje i evidentiranje izdavanja lijekova, stoji u priopćenju Uskoka.

 

U prvom popisu koji je bio objavljen i na kojem je bilo 76 osoba našla su se imena i dubrovačkih liječnika, pa će biti zanimljivo koliko je ljudi iz dubrovačkog kraja na ovoj proširenoj listi. 

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja