Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Sjećanje na utemeljitelja Ornitološke zbirke u Metkoviću

10.10.2013.


Dubrovačko – neretvanska županija u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ i Turističkom zajednicom DNŽ  organizirala je manifestaciju „Dani Dragutina Rucnera“ u spomen  utemeljitelja Ornitološke zbirke u Metkoviću.

Stručni skup o promatranju ptica i mogućnostima turističkog razvoja u dolini Neretve prvog dana manifestacije, koji se održao u Pučkom otvorenom učilištu Pločama, otvorila je zamjenica župana Marija Vučković naglasivši još jednom važnost rada poznatog ornitologa kao i potencijal područja delte rijeke Neretve.

Drugi dan manifestacije obilježila je aktivnost prebrojavanja ptica na ušću Neretve namijenjena učenicima Osnovnih škola s područja delte Neretve pod stručnim vodstvom Udruge BIOM uz prisustvo gosp. Bairiše Ilića voditelja Ornitološke postaje Metković. Na opće oduševljenje djece iz osnovnih škola s područja Neretve: „Vladimir Nazor“ (Ploče), don Mihovil Pavlinović i Stjepan Radić (Metković), Opuzen, „Ivo Dugandžić - Mišić“ (Komin), Kula Norinska, fra Ante Gnječ (Staševica), „Otrići - Dubrave“ (Otrić seoci) koja su se rado odazvala pozivu prebrojavanja ptica sa svojim nastavnicima, na još jedan način obilježila se mogućnost promoviranja novog vida turizma, tzv. „bird watching“ koji u europskim zemljama poprima sve veće razmjere.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja