Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

VIDEO: Koncert župnih zborova u Jezuita

30.12.2013.

U prepunoj crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku u nedjelju, 29. prosinca održan je tradicionalni koncert župnih zborova pod nazivom ,,Djeva sina porodi''.

 

Koncert je otvorio Biskupijski zbor mladih s pjesmom ,,Neka moje srce budu jasle''. Taj će zbor pjevati i na Susretu hrvatske katoličke mladeži 26. travnja 2014. godine.

 

Nadahnutim božićnim pjesmama nazočne su počastili i razveselili: Župni zbor iz Rožata, zbor Župe sv. Križa iz Gruža, zbor sv. Obitelji iz Nove Mokošice, zbor župe sv. Ilara iz Mlina, ženska klapa ,,Amfora'', zbor Marija - domaćini iz crkve sv. Ignacija, zbor župe sv. Nikole iz Cavtata, zbor župe sv. Petra s Boninova te klapa ,,Oštro''.

 

Program su vodili Karlo Lonac i Marija Čaveliš. Svi sudionici i gledatelji ovog koncerta pjevali su zajedno tradicionalne hrvatske božićne pjesme pod ravnanjem Joška Mikuša.

 

Zborovi su ovu večer uljepšali svojim pjesmama inspiriranim rođenjem našega Spasitelja, a meditacije o važnosti stavljanja Boga na prvo mjesto, o otajstvu utjelovljenja Božjega i ljudskoga traženja one iskonske ljubavi, o betlehemskom svjetlu u našim životima, o onome koji je alfa i omega, početak i svršetak potaknule su nazočne na razmišljanje.

 

Na kraju koncerta sve prisutne pozdravio je don Ivica Pervan, pročelnik Vijeća za kulturu i glazbu Dubrovačke biskupije, dok je mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, svima poželio sretan Božić i svako dobro u novoj 2014. godini.  

 

Anita Kondrić
 

 

Video: http://www.rozat.org/

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja