Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Proèitajte koje su igraèke štetne i zabranjene za prodaju - upskiportal.hr - Novi upski ir

Subota, 26. svibnja 2018.Poetna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Poetna / Aktualno /

Proèitajte koje su igraèke štetne i zabranjene za prodaju

30.12.2013.


Državni inspektorat je na temelju obavijesti o opasnim proizvodima dostavljenim u sustav RAPEX, izvijestio o devet igraèaka za koje je Ministarstvo zdravlja izdalo zabranu o stavljanju na tržište ili naredilo njihovo povlaèenje s tržišta ili uništenje, javlja Hina.

 

 

Zbog poveæane vrijednosti nikla, zabranjeno je stavljanje na tržište te je nareðeno povlaèenje i uništenje triju igraèaka, a u sva tri sluèaja rijeè je o privjescima za kljuèeve proizvedenima u Kini. Tako je uvozniku Plinari d.o.o. iz Splita Ministarstvo zdravlja zabranilo stavljanje na tržište te je naredilo povlaèenje s tržišta i uništenje sedam komada èupavog privjeska za kljuèeve te 44 privjeska za kljuèeve u obliku Rubikove kocke, a uvozniku Modnom nakitu iz Zagreba zabranjeno je stavljanje na tržište šest komada privjesaka za kljuèeve s glavama ovèica.

 


Takoðer, zabrana je stavljanja na tržište donesena je i za dvije vrste seta za pravljanje mjehuriæa porijeklom iz Kine u kojima je u otopini pronaðen povišeni broj aerobnih mezofilnih bakterija pa prijeti opasnost od infekcije ako je djeca popiju ili ako doðe u dodir s oèima i kožom. Zabranjeno je stavljanje na tržište seta za pravljenje mjehuriæa kineskog proizvoðaèa Ningbo John INT.LTD, robne marke Vaooun igraèke, jer je u otopini pronaðen povišeni broj aerobnih mezofilnih bakterija i Pseudomonas aeruginosa. 

 

Zbog povišenog broja aerobnih mezofilnih bakterija zabranjeno stavljanje na tržište te je nareðeno uništenje 17 komada seta za pravljenje mjehuriæa robne marke Manhui.

 

Zabrana stavljanja na tržište te naredba o povlaèenju s tržišta i uništenju izdane su i za dvije vrste laserskih pištolja s metom, takoðer kineskih proizvoðaèa, jer ti pištolji s LED lampom mogu oštetiti vid korisnika. Rijeè je o 53 laserska pištolja proizvoðaèa Ruian Ousaiya Import&Export, koje uvozi Yong iz Zagreba, te o 218 laserskih pištolja proizvoðaèa Sun Import&Export, koje uvozi Štimac d.o.o. iz Velike Gorice.

 

Ministarstvo zdravlja odbilo je na granici uvoz 600 plastiènih dinosaura "Animal world" kineskog proizvoðaèa Chen Ci toys, a odbijen je uvoz i nareðeno uništenje 718 setova gumenih patkica tog proizvoðaèa. Za te je igraèke, èiji je uvoznik Offertissima Novaki, utvrðeno je da sadržavaju veæe vrijednosti od dopuštenih bis(2-etilheksil) ftalata (DEHP), di-izonil ftalata (DINP) i di-izodecil ftalata (DIDP) te bis(2-etilheksil) ftalata (DEHP) i dibutil ftalata (DBP).


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdava:

upski portal d.o.o.
Put za Petrau 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate utalo Cvjetkovi, glavna urednica

© upski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti koritenja


Poetna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolaie kako bi osigurale bolje korisniko iskustvo i funkcionalnost. Koristei nae stranice slaete se s koritenjem kolaia. Proitajte vie: Uvjeti koritenja