Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Leo Klešković: Drage Župke i Župljani, pokrenimo Župu

30.12.2013.


- Drage Župke i Župljani iskreno se nadam da ćemo svi skupa ubuduće uspjeti svaku slijedeću godinu održati manifestaciju "Sjaj tradicije i Božića u Župi".  Naša izložba je bila poticaj da u Župi zaživi nešto poput Mirisa Božića u Konavlima. Ali mi bi voljeli da nam se pridruže sva župska domaćinstva koja mogu ponuditi neke svoje proizvode. Naka ponovo ožive župski komini i podrumi, neka se i u Župi razvije agroturizam i predstave seoska domaćinstva. Prije par mjeseci sam u Konavlima pročitao jedan grafit i poslužio mi je kao lijepa poticajna parola, a glasila je ovako: ŠTO JE NAMA SVAKI DAN, TO JE VAMA SAMO SAN, poručio je Leo Klešković na svom Facebook profilu.

 

Podsjetimo, obitelj Klešković se početkom prosinca u  Domu kulture u Mandaljeni u zgradi Blagajne predstavila izložbom ručnih i literarnih radova pod nazivom „Sjaj tradicije i Božića u Župi“.

 

Obitelj Klešković pokazala je 105 Leovih božićnih figurica, uglavnom rađenih u narodnim nošnjama župskog i šireg dubrovačkog kraja, nekoliko njegovih pjesama,  70 vezova i 30 vezenih anđela supruge Marine, te 25 božićnih borića rodice i gošće na izložbi Sonje Mišić. Tu je izložbu vidjelo preko 450 ljudi tijekom dva dana.

 

- Neka Sjaj tradicije i Božića u Župi ostane i dalje utisnut u svima vama kao lijepa uspomena. Iskreno se nadam da će naša prva izložba biti poticaj svima vama koji ste na bilo koji način kreativni da svoju kreativnost i radove pokažete i podjelite sa nama koji smo željni da u našoj prelijepoj Župi bude što više ovakvih kulturnih događanja, rekao je tada Leo Klešković.  

 

 E pa Župo, idemo i mi zajedno ostvariti svoje snove!, poručuje Leo Klešković.

 

I zato: PODRŽIMO LEA.

 

Kate Šutalo Cvjetković

Vezane vijesti

Izložbe „Sjaj i tradicija Božića u Župi“ kao poticaj i drugim župskim kreativcima
FOTOGALERIJA: Sjaj tradicije i Božića u Župi obitelji Klešković

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja