Subota, 13. srpnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

KLAPA KAŠE: Spot s čarolijom usnulih dubrovačkih ulica

17.08.2023.


Dubrovačka klapa Kaše ponovo je inspirirana ljepotom i tradicijom svoga grada u novoj pjesmi "Kad Stradun zanoća" koju možete poslušati ovdje

 

Nakon pjesme "Pramaljeća i marčane" koju su predstavili na Splitskom festivali, klapa Kaše dolazi u Šibenik na ovogodišnje Večeri dalmatinske šansone. Pjesma "Kad Stradun zanoća" koju će tamo predstaviti potpisuje Vicko Dragojević na tekst Jakše Fiamenga. Dobila je i svoju video-priču inspiriranu Dubrovnikom nastalu pod redateljskom palicom Dominika Miljaka. U spotu je glumila mlada dubrovačka glumica Paula Japunčić, a čitavi materijal snimljen je na najpoznatijim dubrovačkim lokacijama.

 

Kao što se iz naslova pjesme da naslutiti, glavna inspiracija iza spota bila je usnuli Dubrovnik, odnosno Stradun, ali snimiti noćne vizure ovog grada po ljeti nije lako. "Jedan od najtežih zadataka bilo je prikazati kakav je doista Stradun kada zanoća", otkrio je Vicko Dragojević i dodao, "tijekom ljeta život na Stradunu gotovo ne prestaje, i teško je bilo pronaći lokacije slobodne za snimanje, čak i u gluho doba noći."

 

Čaroliju Dubrovnika i motivi pjesme na koncu su savršeno zaokruženi u spotu. "U tome je veliku ulogu imala naša Paula Japunčić koja je prolaskom kroz skrivene dijelove povijesne jezgre, kao i one nešto manje skrivene, prikazale sve te djevojke i gospođe koje prolaze životom kao 'ljudi, stoljeća i ptice'. Svakako, spot i pjesma su konačno završeni, i sada ih ponizno nudimo publici na gledanje i slušanje".
 

Osim nastupa na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, klapu Kaše čeka još mnogo koncerata kojih ovo ljeto uistinu nije nedostajalo. Uz to, do konca godine klapu čeka završetak albuma kolendi i božićnih pjesama "Kolendo, kolendo, veselo, veselo", koji je snimila u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a, a koji će biti objavljen u izdanju Scardone.

 

Nova pjesma je na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=Qn7RjYtLr4Q

 

žp

Fotografije: Dominik Miljak

Najčitanije (7 dana)

Otvoren teniski turnir Dubrovnik DUB Bowl
Kakvu je hranu najbolje konzumirati ljeti
Izbornik Tucak objavio imena vaterpolista za Olimpijadu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja