Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

Do ljeta novi ulaz u Cavtat

01.10.2013.


Novi ulaz u Cavtat mogao bi biti gotovo do početka iduće turističke sezone. Rečeno je to na sastanku čelnika Općine Konavle načelnika Luke Korde i zamjenika načelnika Boža Lasića s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem, te direktorima Županijske uprave za ceste i Dubrovnik cesta Nikšom Konjevodom i Robertom Krilom.

Za taj je projekt, vrijedan 15 milijuna kuna već ishođena lokacijska dozvola, a prema Konjevodovim riječima radi se o  iznimno značajnom projektu jer rješava pitanje, kako je kazao, „sada doista nedoličnog i opasnog ulaza u Cavtat".
Građevinska dokumentacija se očekuje u narednih 6 mjeseci, pa bi radovi mogli biti gotovi do početka iduće turističke sezone. Pritom je Konjevod naglasio kako očekuje i da Hrvatske ceste sudjeluju u financiranju projekta, koji osim iznimnog značaja za Cavtat, uključuje i ulaz na državnu cestu koja vodi prema zračnoj luci i granici s Crnom Gorom.
Župan Dobroslavić kazao je kako je ovaj projekt jedan od prioriteta Županije na području Konavala te je dodao kako je neprihvatljivo da atraktivna turistička destinacija kao što je Cavtat ima ovakav prilaz koji je problematičan i po pitanju sigurnosti i po pitanju same brzine protoka prometa.
Načelnik Korda županu i suradnicima pokazao je i gradilište Doma umirovljenika koje se nalazi uz samu općinsku zgradu. Kapacitet doma je između 85 i 100 kreveta, a projekt vrijedan 36 milijuna kuna trebao bi biti završen u jesen sljedeće godine.
Potom su župan i načelnik sa suradnicima obišli prvi kružni tok u Konavlima - na Ljutoj. U projekt, u kojemu su u tijeku završni radovi, uloženo je 600 tisuća kuna - po pola iznosa dali su ŽUC i Općina.
Četiri kilometra duga cesta kroz Konavosko polje, od Zvekovice do Zakrajnice trebala bi biti završena do početka listopada. U ovaj su infrastrukturni projekt, koji su u cijeloj dužini obišli župan i načelnik sa suradnicima, uložena 4,5 milijuna kuna.
Načelnik Korda zahvalio je županu i njegovim suradnicima na projektima kojima se značajno unaprjeđuje cestovna infrastruktura Konavala.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja