Subota, 13. srpnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

JASNA PORUKA: Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika

24.04.2024.


Na sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije županu Dobroslaviću upućeno je pitanje o nedavnim izjavama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je najavio građevinsku dozvolu za projekt Zračne luke Trebinje do kraja ove godine.

 

Župan Dobroslavić u odgovoru na pitanje istaknuo je jasan stav te poručio kako ovaj projekt ne smije ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika.

 

‘Vrlo neugodno smo iznenađeni izjavom predsjednika Republike Srpske u kojoj tvrdi da će do kraja godine biti ishođena građevinska dozvola za Zračnu luku Trebinje na lokaciji Taleža. To je za nas apsolutno neprihvatljivo, ponovno to ističemo. Ta investicija ugrožava vodoopskrbu i Grada Dubrovnika i cijelog dubrovačkog područja. Za nas nije prihvatljivo, i to smo istaknuli i u našoj Deklaraciji, da se na toj lokaciji realizira zračna luka. Mi, naravno, nemamo problema s time što će susjedne države planirati na svom području, ali to ne smije ugrožavati područje Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno Republike Hrvatske. Mi na tome ustrajemo. Ponovno smo, zajedno s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, prigovorili na dokumentaciju Republike Srpske oko te zračne luke i ustrajat ćemo na tome da se to stajalište ispoštuje. Po ESPOO konvenciji imamo prava na takve prigovore zbog negativnog prekograničnog utjecaja na našu županiju i učinit ćemo sve da se lokacija planirane investicije promijeni u neku lokaciju koja je za njih pogodna, a ne ugrožava Dubrovačko-neretvansku županiju’, naglasio je župan Nikola Dobroslavić.

Najčitanije (7 dana)

Otvoren teniski turnir Dubrovnik DUB Bowl
Kakvu je hranu najbolje konzumirati ljeti
Izbornik Tucak objavio imena vaterpolista za Olimpijadu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja