Subota, 13. srpnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Tko je sve dobio nagradu Županije

10.05.2024.


Povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana svetog Leopolda Bogdana Mandića danas je u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku održana svečana sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Mnogobrojnim uzvanicima prigodnim govorima obratili su se predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić, župan Nikola Dobroslavić, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

 

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju, dodijeljena je Pavu Orepiću i Mandolinskom orkestru kulturno umjetničkog društva iz Metkovića.

 

Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljene su Nevenu Faziniću, VK Neptun Dubrovnik, Caritasu Dubrovačke biskupije, kao i Udruzi Radost iz Ploča.

 

Nagrada za životno djelo dodijeljena je posmrtno profesoru Nikoli Miroševiću. Djelovao je u području vinarstva i vinogradarstva više od pet desetljeća i ostavio duboki trag u znanstvenom, nastavnom, stručnom i publicističkom radu o uzgoju vinove loze. Jedan je od najplodnijih pisaca iz vinogradstva u Hrvatskoj, a svoje je domete pokazao najviše u ovim znanstvenim granama. Svojim zalaganjem je utjecao na snažan razvoj vinogradarstva i vinarstva u Hrvatskoj. Napisao je niz stručnih radova i članaka, a bio je autor i koautor brojnih knjiga. Održao je veliki broj predavanja u zemlji i inozemstvu. Od projekata koji je pokreuo valja istaknuti niz projekata za osnivanje novih vinograda u uvjetima melioracije kamenitih površina. Također, radio je na regionalizaciji vinogradarske prizvodnje i zaštiti kontroliranog podrijetla vina. Nagradu je preuzeo njegov nećak i imenjak, Nikola Mirošević.

 

žp

Najčitanije (7 dana)

Otvoren teniski turnir Dubrovnik DUB Bowl
Kakvu je hranu najbolje konzumirati ljeti
Izbornik Tucak objavio imena vaterpolista za Olimpijadu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja