Nedjelja, 19. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Grad Dubrovnik podijelio 94 stipendije

10.01.2014.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, zamjenik gradonačelnika akademik Nenad Vekarić i potpredsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti u gradskoj vijećnici su uručili ugovore o stipendiranju učenicima i studentima. Dodijeljene su ukupno 94 stipendije što je dosad najveći broj stipendista, a Grad će u ovoj akademskoj godini iz proračuna izdvojiti više od milijun kuna za ovaj projekt.

 

Stipendiranje studenata i učenika dio je programa Obrazovna vertikala, višestruko nagrađivanog dubrovačkog modela obrazovanja. Gradonačelnik Vlahušić je u obraćanju okupljenim učenicima, studentima i roditeljima rekao kako će je ovo najveći broj stipendija koje je Grad Dubrovnik dosad dodijelio, te kako je to najbolje uložen novac u budućnost mladih i Grada. Uz oko tristo gradskih beskamatnih kredita svako dijete može studirati što želi, bez obzira na financijsku situaciju u obitelji, naglasio je gradonačelnik.


Stipendije se dodjeljuju u četiri kategorije i to za djecu stradalnika Domovinskog rata, posebno nadarene učenike i studente, učenike i studente slabijeg imovnog stanja te učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Stipendije za učenike iznose 320 odnosno 640 kuna mjesečno,  a za studente 600 odnosno 1200 kuna mjesečno, ovisno stječe li se obrazovanje u Dubrovniku ili izvan njega. Uvjet da stipendiju nastave primati druge školske godine je prosjek ocjena 3,5.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja