Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Zahtjev za zadržavanjem HTV-a Studio Metković

14.01.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija, unatoč razumijevanju nastojanja HRT-a, za racionalnizacijom, izražava nezadovoljstvo zbog najavljenog ukidanja Dopisništva Hrvatske radio televizije u Metkoviću, jer smatra da takva odluka prvenstveno vodi daljnoj centralizaciji javnih servisa u Hrvatskoj, navodi se u pismu župana Nikole Dobroslavića glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu.

 

 

- Podsjećamo kako je Dubrovačko-neretvanska županija zajedno s gradovima Metkovićem, Pločama i Opuzenom još 1998. godine nabavila svu potrebnu opremu, a Grad Metković je dodatno osigurao prostor na besplatno korištenje HRT Dopisništvu  Metković na rok od 20 godina.

 

 

Na zadovoljstvo 50 tisuća stanovnika u dolini Neretve koji uredno plaćaju pristojbu, putem Dopisništva  Metković HRT je informativno pokrivao prostor o kojem je riječ što je u skladu i s preuzetim obvezama nacionalne televizije u pogledu regionalnog programa.

 

 

Ujedno, Dubrovačko-neretvanska županija presječena je teritorijem BiH u Neumu na dva dijela pa su izvještaji javne televizije često puta jedine povezujuće informacije stanovnicima oba kraja Županije. Udaljenost doline Neretve od najbližih TV centara Dubrovnika i Splita više je od 100 kilometara, stoga smatramo da će se zbog troškova dolazaka ekipa iz drugih udaljenih centara, te potrebnog vremena za isto, u slučaju ukidanja Dopisništva Metković, značajno smanjiti količina i kvaliteta informacija, te će gotovo polovina stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije ostati zakinuta za relevantne vijesti.

 

 

S obzirom da je riječ o javnom servisu, smatramo zabrinjavajućim i tvrdnje Sindikata novinara Hrvatske kako se ovakvom odlukom o ukidanju malih dopisništava krše kolektivni odgovori i ne nude mogućnosti zbrinjavanja tzv. kreativnog osoblja, dok se, istovremeno, u središtu javne televizije povećava broj administrativnog osoblja.

 

 

Kao i u drugim dopisništvima, i u dopisništvu Metković rade hrvatski branitelji. Kao i u drugim dijelovima Hrvatske, i pretplatnici iz doline Neretve zaslužuju da se o njihovim problemima i potrebama govori na javnoj televiziji. Dodatno, dopisništvo Metković je dvama graničnim prijelazima odvojeno od 100 kilometara udaljenog središta Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Uzimajući u obzir sve navedeno, vjerujemo da ćete još jednom preispitati Vašu odluku i donijeti ispravan stav u pogledu potrebe zadržavanja Dopisništva Metković, stoji na kraju pisma župana Dobroslavića. 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja