Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTOGALERIJA: Načelnik Nardelli predstavio projekt kružnog toka ispred Gusara

15.01.2014.


Kako bi se pokušao riješiti veliki problem prometa u ljetnim mjesecima u Mlinima, načelnik Općine Župa dubrovačka je stanovnicima toga mjesta predložilo izgradnju kružnog toga ispred kafića Gusar, te rampu kojom bi bio reguliran daljni promet naseljem.

 

Kako je objasnio Nardelli, taj bi se kružni tok napravio ispred kafića gdje ima dovoljno mjesta, a samo bi, prema već gotovom projektu, trebalo ukloni dio arle ispred kuće Mišetica.

 

-Kružnim tokom bi mogla voziti   sva manja auta u koja spadaju i dostavna vozila, kombiji, te manji kamioni, ali tuda ne bi mogli voziti autobusi, ni veći kamioni, objasnio je načelnik te naglasio kako će daljnja vožnja Mlinima od Gusara biti zabranjena osim za one s dozvolom.

 

Dozvolu bi trebali dobiti mještani Mlina, koji već plaćaju koncesije na parkirna mjesta, a prolaz bi se osigurao i za dostavna vozila kojima se opskbljuju ugostiteljski objekti.

 

Nardelli je nadalje rekao kako to za Općinu Župa dubrovačka nije skupa investicija jer je, prema idejnom projektu, za građevinske radove, odnosno za uređenje kružnog toga potrebno oko 200 tisuća kuna, a za hidrauličnu električnu rampu oko 80 tisuća kuna.

 

Mještani Mlina imali su različite komentare na ovaj prijedlog, a jasno je da je njima najveći problem nedostatak parkinga.

 

-Iako vam se možda na prvu moj prijedlog neće svidjeti, ali moram reći da bi bilo najbolje napraviti parking u našem Parku na ulazu u Mlini, koji više nije park nego šuma. Mislim da bi se tu moglo parkirati oko 200 vozila i time bi se riješili mnogi problemi Mlina, kazala je Carmen Kulišić.

 

Direktor župske Turističke zajednice Ivo Handabaka, izrazio je zadovoljstvo što bi to tom projektu Mlini ponovno bili ugodno mjesto za šetnju, te predložio da se od plivališta do kuće Goga urede parking mjesta koja bi se naplaćivala. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja