Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Problemi na Pelješkoj cesti

13.10.2013.


Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture obećalo je rekontruirati Pelješku cestu koja bi trebala imati tri dionice. Rekao je to u dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić odgovarajući na županijskoj Skupštini na pitanje vijećnika Vicka Ivačevića iz HSLS koji je konstatirao kako je ta cesta sve opasnije, zbog povećanja prometa nakon ulaska u EU i uspostave trajektne linije Ploče – Trpanj.

- Pelješka cesta je u iznimno lošem stanju. Na pojedinim dionicama je uska pa se dva šlepera ne mogu mimoliziti zbog čega dolazi i do zastoja u prometu. Kompletan prijevoz stoke, koja se više ne može prevoziti preko Neuma, odvija se pelješkom cestom. - kazao je Ivančević, ujedno i potpredsjednik Skupštine, te podsjetio kako je Ministarstvo prometa obećalo rekonstruirati tu cestu.

- Dionica Kriva dolina je i napravljena. Ostale su još dvije, a to su Trstenik – Pijavičino i Prapratno – Ston. U drugoj fazi obećane su izgradnje obilaznica većih naselja čime bi pelješka cesta postala jedna suvremena prometnica. To je bilo obećanje, koje je , nažalost ispunjeno u samo jednoj trećini.  Nadam se da Hrvatske ceste imaju namjeru rekonstruirati pelješku cestu jer svi vide koliko je to nužno, rekao je župan Dobroslavić.

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja