Ponedjeljak, 20. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Borgie u Župi

21.01.2014.


U Župi se jutros snima serija „Borgia“. Ekipa ove povijesne serije stigla je jutros na predio Rijeka u Mandaljeni gdje će snimiti nekoliko scena u blizini bočarskih terena i Centra Josipovac.Set osigurava policija. 

 

Inače, završna sezona povijesne serije Borgia Toma Fontane snima se u Dubrovniku od 7. siječnja pa je Stradun tako na neko vrijeme dobio novo ruho i njime su projahali i konji.

 

 

 

Osim u povijesnoj jezgri Dubrovnika snimalo se i na otoku Lokrumu, tvrđavi Lovrijenac te u Trstenom, a izgleda da im je i Župa kao lokacija dosta zanimljiva. A  osim na dubrovačkom području, dio serije snimat će se i u Istri.

 

 

 

Prema riječima producenta serije za Hrvatsku Sanjina Krapineca, Hrvatska je odabrana nakon što su pregledane potencijalne lokacije u nekoliko zemalja poput Italije, Španjolske i Češke.

 Radnja serije odvija se u doba renesanse, a govori o usponu pape Aleksandra VI., odnosno Rodriga Borgie kojega glumi John Doman. Uz njega se u seriji pojavljuju i Mark Ryder kao Cesare te Isolda Dychauk.Prva sezona počela se prikazivati u srpnju 2011., samo tri mjeseca nakon serije Obitelj Borgia Neila Jordana s Jeremyjem Ironsom u ulozi Rodriga Borgie. 

 

Borgia je nakon HBO-ove Igre prijestolja druga serija koja se snima na dubrovačkom području. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja