Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

„hEUreka!“ u Cavtatu i Mokošici

22.01.2014.


Nakon Stona, Orašca i Župe dubrovačke putujuća izložba panoa. Odmah na početku drugog polugodišta izložba je stigla u Osnovnu školu Mokošica, a osim sedmaša i osmaša koji su izrađivali panoe otvaranju su prisustvovali i učenici tri osma razreda kojima je ovo bila priprema za ekskurziju tijekom koje će u programu sigurno biti i posjete izložbama i muzejima. „hEUreka!“ je stigla i u OŠ Cavtat gdje su učenici mogli vidjeti svoje, ali i radove drugih škola koje su sudjelovale u ovoj inicijativi.

 

 

U izradi panoa sudjelovali su učenici šestih, sedmih i osmih razreda OŠ Ston, OŠ Antuna Masle iz Orašca, OŠ Mokošica, OŠ Marin Držić, OŠ Župa dubrovačka i OŠ Cavtat. Riječ je o vizualnim prezentacijama država članica Europske unije i to na način da se odmah može prepoznati o kojoj je državi riječ. Europski dom Dubrovnik ovu inicijativu provodi uz financijsku potporu programa Mladi na djelu.

 

 

Cilj inicijative je djeci i mladima u dobi od 12 do 15 godina iz Dubrovačko-neretvanske županije približiti Europsku uniju i njenih 28 država članica. Sudionici inicijative su šestero mladih iz Dubrovnika i Župe dubrovačke: Katarina Benić, Paula Bošnjak, Jelena Dadić, Lobel Zvonimir Daničić, Ana Smilović i Dubravko Daničić. Oni su tijekom listopada i studenog održavali prezentacije i učenicima pomagali izraditi panoe u suradnji s njihovim nastavnicima.

 

 

Završna izložba će se održati na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku 29. siječnja kada će biti predstavljena i knjižica „Dobrodošli u EU“ u kojoj će biti objavljene vizualne prezentacije s pratećim kraćim tekstualnim opisima Europske unije i država članica. Osim učenicima koji su izrađivali panoe, knjižica će se dijeliti i u srednjim školama koje pohađa troje sudionika inicijative kao i u osnovnim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije koje nisu sudjelovali u radionicama.

 

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja