Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Promocija hrvatskog turizma u Rusiji: Nakon Kupara i privatizacija ostalih turistiĆØkih tvrtki - Župskiportal.hr - Novi župski šir

Subota, 26. svibnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Promocija hrvatskog turizma u Rusiji: Nakon Kupara i privatizacija ostalih turistiĆØkih tvrtki

22.01.2014.


U sklopu službenog boravka u Ruskoj Federaciji, zamjenik ministra turizma RH Ratomir IviĆØiƦ održao je u srijedu u Moskvi konferenciju za medije na kojoj je predstavljena turistiĆØka ponuda Republike Hrvatske u 2014. godini. istodobno, predstavljene su i investicijske moguƦnosti u turistiĆØki sektor.


TakoĆ°er, zamjenik ministra sastao se s najvažnijim partnerima u Rusiji te sudjelovao na radionici hrvatskih i ruskih partnera, koju organizira Hrvatska turistiĆØka zajednica, s ciljem aktivnije promocije i jaĆØanja pozicije Hrvatske na pojedinom tržištu te dodatnog jaĆØanja suradnje.

 

Zamjenik je tom prilikom naglasio važnost i potencijal ruskog tržišta za hrvatski turizam te izrazio uvjerenje da Ʀe Hrvatska i ove godine biti traženo i privlaĆØno odredište za odmor ruskih turista.

TakoĆ°er, istaknuo kako je Vlada RH donijela odluku o objavi javnog poziva za lokaciju Kupari I, za koju se izbor investitora oĆØekuje u prvoj polovici godine te da Ʀe se tijekom 2014. godine provesti i privatizacija ostalih turistiĆØkih tvrtki u veƦinskom državnom vlasništvu.

 

"Rusko tržište za nas je strateško tržište, a ovdje smo kako bi suradnja bila još bolja. Želja nam je ove godine ponovno privuƦi 200 tisuƦa turista iz Rusije, a vjerujem da zajedniĆØkim radom, kroz nekoliko godina možemo doseƦi brojku od 500 tisuƦa turista godišnje. Velik interes za današnju radionicu na kojoj je sudjelovalo oko 180 partnera iz Rusije, govori i o velikom interesu za poslovanje s Hrvatskom", istaknuo je IviĆØiƦ.

Dodao je da se od ove godine uvode višekratne vize s trajanjem od 180 dana, te da se i dalje radi na pojednostavljivanju dobivanja viza za Hrvatsku.

 

Meri MatešiƦ, direktorica Glavnog ureda HTZ-a, naglasila je kako rusko tržište ostaje meĆ°u prioritetnima.

"U ovoj godini, HTZ Ʀe izravno i putem svog predstavništva, ali i putem suradnje s tijelima nadležnima za izdavanje viza, pojaĆØati sve napore i aktivnosti kako bi ruskim turistima Hrvatska ponovno postala privlaĆØna i bliska destinacija. Današnja radionica pokazuje da smo na pravom putu, a vjerujemo da Ʀe brojne planirane aktivnosti i potpuno novi identitet hrvatskog turizma, osmišljen u 2014. godini, uvelike doprinijeti povratku ruskih gostiju“, rekla je direktorica HTZ-a.

 

Hrvatska se delegacija, na ĆØelu sa zamjenikom IviĆØiƦem, susrela s brojnim ruskim partnerima i predstavnicima vodeƦih turoperatora, kao što su Biblioglobus, Paks, Interunion, TUI, Russian Express, Ertzog, Neva, Jel Travel, Vand i Adriatic Tours.

 


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najčitanije (7 dana)

Å USTAR S NARDELLIJEM: I dalje Ʀemo poticati obnovu turistiĆØkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ĆØs AnĆ°ela ƆesiƦ, Petar Ivelja i Marijo BaroviƦ


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetkovię, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačięe kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeęi naše stranice slažete se s korištenjem kolačięa. Pročitajte više: Uvjeti korištenja