Subota, 11. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Otvoren Centar za psihosocijalnu pomoć DNŽ

22.01.2014.


Župan Nikola Dobroslavić svečano je otvorio Centar za psihosocijalnu pomoć Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu prostora bivše bolnice, pa će tako ova ustanova koja skrbi o braniteljima i civilnim stradalnicima  Domovinskog rata konačno dobiti svoje prostorije.

Centar je, nakon Rijeke i Slavonskog Broda, treći koji je osnovan u Hrvatskoj i to 1995. godine angažmanom doktorice Nade John. Na otvaranju Centra, N. John se zahvalila županu Dobroslaviću na prostorijama za rad sa onima kojima je psihosocijalna pomoć potrebna te je dodala „kako iz primjera SAD-a i Izraela vidljivo da je rat vatra koja stalno tinja, a mi smo samo mali vatrogasci“. Također, N. John je kazala kako je Centar, koji je sve vrijeme djelovanja bivao bez stalne lokacije, opstao zahvaljujući braniteljskim udrugama i udrugama civilnih žrtava Domovinskog rata koji su jasno davali do znanja kako je ovakav Centar itekako potreban.

Župan Dobroslavić kazao je kako Županija uvijek pridaje pozornost prema skrbi za branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata jer uvažava žrtvu koju su podnijeli za obranu i stjecanje državnosti Hrvatske.

Voditeljica Centra Vesna Staničić Raguž zahvalila se u svoje, i u ime Ministarstva branitelja, županu i Županiji na uređenju prostorija za rad Centra.

Na otvaranju Centra bili su i županijska pročelnica za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić, vijećnica Županijske skupštine Luce Gvozden te predstavnici braniteljskih udruga, udruga roditelja poginulih branitelja  te udruga civilnih žrtava Domovinskog rata.

U uređenje prostorija za Centar za psihosocijalnu pomoć Županija je uložila oko 85 tisuća kuna.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja