Nedjelja, 31. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Festa od klapa

24.01.2014.


Festom od klapa posvećenom dubrovačkom Parcu sv. Vlahu i klapskom slavuju Vinku Coci u prepunom Kazalištu Marina Držića sinoć je započeo Program Feste 2014. Dubrovnik, koja tradicionalno otvara službeni program proslave blagdana Svetog Vlaha i Dana Grada.

 

Parcu u čast na «Festi od klapa» nastupilo je 13 dalmatinskih klapa pred do posljednjeg mjesta punim Kazalištem Marina Držića, a do samog početka programa tražila se karta više.

 

Pred dubrovačkom publikom željnom klapske pjesme nastupile su ženske klape FA Linđo, Skontradura, Fortuna i Amfora, klapa Staglin iz Slanog, Alegria i Subrenum iz Župe dubrovačke, Ragusavecchia iz Cavtata, Kurenat s Mljeta, Kaše, Atlant, Ragusa i gostujuća klapa Zvono iz Kistanja.

 

Pjevao je trogirski slavuj Vinko Coce na dubrovačkoj Festi pa su organizatori i klapaši smatrali prigodnim pjesmom mu odati počast, te je drugi dio programa bio posvećen njemu. Najemotivniji trenutak večeri dogodio se pri samom kraju službenog programa kada je gospar iz publike došao na pozoricu i pridružio se svim okupljenim klapama u pjesmi te je  na njegov poticaj cijelo Kazalište zajednički otpjevalo Cocinu pjesmu Kada umrem umotan u bilo.

 

Brojna publika napustila je Kazalište pjevajući tu pjesmu, a klapski se pjev pronio Stradunom i ulicama Grada i nakon završetka programa.

 

Festa od klapa ima humanitarni predznak, pa je prihod od večeri dalmatinske pjesme tradicionalno namijenjen obnovi Crkve Svetoga Vlaha. 

 

Press ured Feste

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja