Petak, 28. veljače 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Biskup Uzinić: Ispričavam se vjernicima ako smo ih pokolebali u vjeri

24.01.2014.


- Sve tvrtke Dubrovačke biskupije su osnovane legalno i ništa nije bilo protuzakonito. Međutim, dogodile su se loše okolnosti kojima nismo bili dorasli, ali nas to ne opravdava jer bi upravo mi trebali biti moralna vertikala u društvu a nismo. Ali tko je bez grijeha neka baci kamen prvi. Uzrokovali samo sablazan među vjernicima a to nam nikako nije bila namjera i ovim putem se ispričavam svim vjernicima ako smo ih pokolebali u njihovoj vjeri. Priča koja potresa Dubrovačku biskupiju nije nešto nepoznato, to je poznato, ali vjerujem kako većina od vas nije htjela ući u to jer niste bili sigurni koliko je to istinito, znali ste da to nije dobro, i bili ste sigurni da od toga nema nikakve koristi, osim vaše ‘medijske koristi

 

 

Rekao je to dubrovački biskup Mate Uzinić na susretu s novinarima a govoreći o poslovanju tvrtki u vlasništvu Biskupije, a o čemu se ovih dana dosta pisalo u različitim medijima.

 

 

Biskup Uzinić je kronološki iznio sva poslovna događanja vezana uz Biskupije, koja su, prema njegovim riječima, koštale Biskupiju oko 20 milijuna kuna. Naglasio je i kako ništa ne zamjera svom prethodniku msgr. Želimiru Puljiću, te kako Biskupija nije pod istragom nikakvih državnih institucija.  
 

 

- Dužan sam vam ispričati ovu priču i reći vam istinu kakvu je ja shvaćam. Znam da ona nije dobra i još jednom se ispričavam svima onima koje će ona povrijediti, kazao je biskup Uzinić, te naglasio:

 

 

-   Tvrtka Benfortuna osnovana je 2002. godine, i to je jedina tvrtka koju je osnovala dubrovačka biskupija dok su ostale tvrtke, Pokoru, Bizon, Media Vitu i Vitamed osnovale fizičke osobe. Znao sam za sve te tvrtke, međutim nikad me nisu zanimali odnosi između tih tvrtki iz razloga što sam od Svete Stolice dobio mandat da od 2011. godine vodim dubrovačku biskupiju, a ne da kopam po njezinoj prošlosti. Također, nisam se uplitao jer moguće neuspjehe nisam htio pripisati nekome drugome i smatram da od svega ovoga nema nikakve koristi osim duhovne šete. 

Najčitanije (7 dana)

Obnova dokumentacije korisnika prava Odluke o socijalnoj skrbi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja