Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

RAZGOVOR: Ravnatelj Lučke uprave DNŽ Antun Banovac: Želimo uvesti red u župske luke

30.01.2014.


Nakon lanjskog uređenja rive u Mlinima za koje je potrošeno 1.250.000 kuna, do ljeta će se ustrojiti plaćanje komunalne naknade u toj župskoj luci. Prema riječima Antuna Banovca, ravnatelja Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske,  Mlini su luka druge kategorije i prema tome se godišnji paušal plaća po 60 kuna za metar dužine brodice uz rivu, te po 30 kuna po metru brodice na bovi.

 

 

- Znači za barku dužine pet metara vlasnik će godišnje plaćati paušao u iznosu od 300 kuna ako će je vezati uz rivu, te 150 kuna za vez na bovi, objašnjava Banovac, naglašavajući kako će vez u luci Mline dobiti ona plovila koja su upisana u domicilni očevidnik brodica.

 

 

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko – neretvanske dodaje i kako u suradnji Općinom Župa dubrovačka tijekom ljetnih mjeseci u koncesiju domaćim stanovnicima daju 18 parkirnih mjesta po, dodaje, dosta prihvatljivim cijenama, te četiri koncesijska odobrenja za prodaju karata.

 

 

- Ovo će ljeto ti štandovi za prodaju karata biti jednoobrazni, kako bi se smanjilo šarenilo, te će biti postavljeni na sigurniji način da ne bi, kad zapuše vjetar, reklamne ploče letile na sve strane, dodaje Banovac.

 

 

Jako je zadovoljan suradnjom s Općinom Župa dubrovačka s kojojoj u suradnji Lučka uprava obnavlja lučice po principu zajedničkog financiranja u odnosu 50 : 50 posto.

 

 

Za ovu ih godinu čeka veliki posao uređenja i regulacije luke Srebreno, gdje će, kako je već pisao zupskiportal.hr, biti potrebno formalno širiti operativnu obalu, te urediti komunalne vezove, pa će cijene za plovila biti kao i u Mlinima. 

 

 

Luka Srebreno je obnovljena kroz dvije faze i to tijekom 2010. godine s investicijom od 307.000 kuna, dok je 2012. godine uloženo 336.000 kuna.

 

Sanaciju i uređenje čeka i luka Kupari, koju najviše koristi župski Ronilački klub, a na tzv. Parapetu su već obavljene manje sanacije i uređenja,   a trebalo bi regulirati i staru luke ispod Hidroelektrane.

 

- Iz Općine Župa dubrovačka zatražili su da se i mul ispod taverne Hotela Plat i formalno uredi i dobije status luke za promet od lokalnog značaja. Na tome ćemo intenzivno raditi, kako bi se uveo red i na to područje gdje tijekom ljeta pristaje dosta brodica. Kad to riješimo, svi će oni morati zatražiti dozvolu za korištenje te lokalne luke te za to plaćati zakonom određenu pristojbu, objašnjava ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko – neretvanske županije Antun Banovac. 

Vezane vijesti

Od jeseni proširenje operativne obale i naplata vezova u Srebrenom

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja